Vaitelių soduose – kova dėl kelio

Vaitelių soduose – protesto nuotaikos. Sodininkai sukilo prieš naujai išrinktą sodų pirmininką ir žada kryžiumi gultis prieš mėginimą išasfaltuoti bendrijos kelią, kuris sodininkams atsieis kone pusantro milijono litų.

Vaitelių soduose – protesto nuotaikos. Sodininkai sukilo prieš naujai išrinktą sodų pirmininką ir žada kryžiumi gultis prieš mėginimą išasfaltuoti bendrijos kelią, kuris sodininkams atsieis kone pusantro milijono litų.

Sklinda kalbos apie kreditą

Penktadienio vakarą susirinkęs būrys sodininkų mėgino aiškintis, kuo jiems atsirūgs milijoninis patogumas jų soduose. Įpykę žmonės šaukė vienas per kitą, kad toks projektas – ne pagal kišenę, o pensininkus jis esą nuvarys į kapus.

"Pirmininku tapo jaunas, ambicingas vaikinas. Žinome apie jį tik tiek, kad jis buvęs kazino krupjė. Nepaiso jis mūsų kalbų, kažkam į akis išrėžė, kad, norėsime ar nenorėsime, bet kelias bus. Todėl norime, kad tai, kas čia vyksta, būtų paviešinta", – žurnalistams sodininkų motyvus dėstė Algirdas Glinskis.

Gyventojai skundėsi, esą sodų bendrijos pirmininkas jau siunčia užklausas darbų vykdytojams dėl bendrijos kelio asfaltavimo.

"Žinome tik tiek, kad 600 litų teks pakloti tiems, kas turi 6 arus. O kas nusipirko dvigubus sklypus, išeitų, teks mokėti 1,2 tūkst. litų už kelią", – savo baimėmis dalijosi sodų bendrijos gyventoja Liudmila.

700 litų pensijos gaunantis Povilas Černeckis tikino, kad jį kitų taip trokštamas asfaltas paliks be duonos.

"Esu patyręs širdies operaciją, gyvenu tik iš pašalpos. Man skaudu, kad  kažkieno grandioziniai planai senatvėje mane paliks be vaistų ir be duonos. Juk mūsų soduose dauguma yra pensininkai. O čia jaunimas, naujakuriai, sugalvojo tokius projektus", – kalbėjo P.Černeckis.

Sodininkai tikino, jog jie girdėjo, kad šiam keliui asfaltuoti esą bus imamas kreditas.

"Juk prie bendrijos būstinės mes buvome susirinkę, pirmininkas išsitraukė pluoštą dokumentų ir pasakė, kad buvo banke aiškintis dėl kredito sąlygų. O ar mūsų kas nors klausė, norime mes jo ar ne?" – liudijo sodininkai.

Įpykdė nesusišnekėjimas

Kiti sodininkai nerimavo todėl, kad jiems kaina bus dar didesnė, nes turi didelius sklypus.

"Aš gyvenu pačiame sodų gale. Pirmą sykį greiderį matėme, į mūsų galą jis neužsukdavo. Man tektų mokėti 2,4 tūkst. litų per metus, nes mano sklypas didelis", – piktinosi sodininkė.

Gyventojus labiausiai erzina tai, kad, pasak jų, sodų bendrijos pirmininkas nesileidžia į kalbas, o atsakymų į klausimus jie esą negauna.

"Pirmininką jo darbo vietoje rasti sunku. Bendrijos būstinėje Vaiteliuose buvęs seifas kažkur išvežtas, o vietoje jo – vaikiški seni baldai. Kaip sandėlis būstinė atrodo", – rodydama nuotraukas telefone kalbėjo kita sodininkė.

Kiti jauni Vaitelių gyventojai atkreipė dėmesį, kad soduose vyksta grandiozinės statybos – statomos naujos autobusų stotelės, įrenginėjamas jų apšvietimas.

"O ar kas klausė, koks turi būti stotelių išdėstymas? Pradėjo statybas, nutraukė elektros kabelius, elektrikai sustabdė statybas, o pamatai tai iš mūsų pinigų juk išlieti buvo. Baudą dabar teks vėl iš mūsų pinigų padengti", – grūmojo jaunas sodininkas.

Gyventojai nugirdo ir tai, kad dar apie 50 tūkst. litų prireiks ženklams įrengti.

"Mes nieko nežinome, su mumis nesitariama. Aš mėginau pirmininko pasiteirauti, kas ir kaip čia vyksta. Esu pensininkė, aštuonių anūkų močiutė, o pirmininkas bendrijos elektrikui rėžė, kad jis į mano klausimus neatsakinės, esą šnekės tik su vyrais. Moteris – ne žmogus?" – klausė Vaitelių gyventoja.

Bijo cheminių elementų

Gyventojus pykdo ir tai, jog Vaiteliuose ėmė sklandyti gandai, kad milijonus kainuosiantis kelias bus tiesiamas iš perdirbto asfalto.

"O ar tai nėra nuodas? Mes čia galą gausime. Kam mūsų morkoms ir burokams asfaltas? Ar nebus ši danga pilna cheminių elementų? Sodininkai, tai išgirdę, tuojau pat nulėkė į vieną seniūnijų aiškintis. Žmonės išgirdo atsakymą, kad jei šis perdirbtas asfaltas būtų jau toks puikus, visi rajono žvyrkeliai seniai būtų juo nutiesti", – kalbėjo sodininkė Liudmila.

Negaudami atsakymų į rūpimus klausimus, žmonės ėmė įtarinėti bendrijos pirmininką.

"Mes visuomet rinkdavomės vienos mokyklos salėje. O naujasis pirmininkas susirinkimus šaukia Žvejų kultūros rūmų salėje, kuri mums kainuoja 800 litų. Vieną paskutinių susirinkimų buvome nutarę rengti balandžio 16 dieną. Tačiau atėję radome užrakintas mokyklos salės duris. Pasirodo, už nuomą pirmininkas nebuvo sumokėjęs. Beje, pats susirinkime jis nepasirodė. Kaip turėtų vertinti žmonės tokį jo elgesį?" – pasakojo Liudmila.



NAUJAUSI KOMENTARAI

danute

danute portretas
man vienas klausimas ,kodel negaliu susisiekti su pirmininku

danute

danute portretas
man vienas klausimas ,kodel negaliu susisiekti su pirmininku

Bus gerai

Bus gerai portretas
Svarbiausia dirbti sąžiningai,nepamirštant sodininkų lūkesčių ir viskas bus gerai. Ir aš sutinku su tuo,kad negalima savivaliauti su svetimomis, juo labiau sodininkų lėšomis. Sodai yra skirti poilsiui.tai ne miesto zona.to turėtų nepamiršti nei pirmininkai,nei sodininkai ar sode gyvenantys.......
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių