Viktoras Usovas pats randa, kam padėti

Jauniausias iš pilietiškiausiais šiemet paskelbtų klaipėdiečių 23 metų Viktoras Usovas didžiąją savo laiko dalį skiria visuomeninei veiklai.

Drovisi titulų

Praėjusių metų pabaigoje V.Usovas apdovanotas iš aukso, sidabro ir titano pagamintu "Jaunosios auksinės širdies" simboliu.

Jau dešimtmetį savanoriu įvairiose labdaros organizacijose dirbantis vaikinas pasakojo sutrikęs, kai sužinojo, kad yra nominuotas garbingam "Auksinės širdies" apdovanojimui. Paklaustas, ką mano apie akcijos "Aš – pilietis" laureatus, V.Usovas siūlė pagerbti ir apdovanoti kur kas daugiau nei šešiolika klaipėdiečių.

"Juk svarbu, kad žmonės kažką daro savo noru visų labui, – tikino V.Usovas. – Neabejoju, kad Klaipėdoje yra kur kas daugiau vertų pilietiškiausio žmogaus nominacijos nei aš. Žinoma, jaučiuosi pagerbtas, sugretintas su garbiausiais miesto žmonėmis ir tuo labai džiaugiuosi, bet kartu man dėl to kiek nejauku."

Vaikinas tikino, kad jam akcijos laureato vardas netaps motyvu dar labiau dirbti visuomenei naudingus darbus, visuomenės dėmesio jam tikrai nestinga.

Spėja ir dirbti, ir mokytis

Nuo trylikos metų vaikinas visą savo laiką skiria jaunimo reikalams. Į svetimų žmonių problemas Viktoras žiūri kaip į savo, o žodžio "tingiu" jo žodyne paprasčiausiai nėra.

Dar būdamas septintoje klasėje Viktoras su draugais sumanė leisti laikraštį. Nuo tada, kaip pats sako, susirgo noru padėti kitiems be jokio atlygio.

Dabar V.Usovas yra Klaipėdos miesto jaunimo organizacijų asociacijos reikalų "Apskritas stalas" savanoris, savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos narys, Socialinių mokslų kolegijos studentų atstovybės narys bei Karatė kyokushin mokyklos atsakingasis sekretorius bei teisėjas.

Vaikinas organizuoja ir veda renginius, ieško rėmėjų, inicijuoja jaunimo diskusijas opiais klausimais.

Šiemet V.Usovas planuoja baigti tarptautinio verslo vadybos mokslus, be to, vaikinas dirba automobilių nuomos įmonėje bei yra kitos įmonės, prekiaujančios mobiliojo ryšio telefonais, akcininkas.

Politika netraukia

Kam ir kuo padėti, Viktoras randa niekieno nepadedamas.

Rudenį vykusio šokių konkurso "Plazma" organizatorių vaikinas paklausė, ar reikia kokios pagalbos. Organizatoriai užsiminė neturintys vieno prizo. V.Usovas pasiūlė vienos nominacijos laimėtojams padovanoti telefoną. Tąkart Viktorą organizatoriai pakvietė tapti ir vertinimo komisijos nariu.

Panašiai atsitiko, kai vaikinas sužinojo apie vienoje miesto mokykloje organizuojamą renginį. Jo rengėjai pasiguodė turintys bėdų dėl muzikos aparatūros. Netrukus Viktoras su draugais atnešė reikiamus įrenginius.

"Kažkas turi daryti tuos darbus. Jeigu visi lauks ir žiūrės vieni į kitus, niekas nevyks", – dėstė V.Usovas.

Aktyvus ir neabejingas vaikinas būtų tikras lobis bet kuriai politinei partijai, tačiau V.Usovas tikino į politiką neisiąs, nes kur kas maloniau daryti gerus darbus nesusisaisčius su pasitikėjimo nekeliančiais politikais.


Šiame straipsnyje: Viktoras Usovaspilietiškumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

VIRGINIJA

VIRGINIJA portretas
kas tiems berniukams ar jie prigazdinti usovo,jau 2022metai o jis nesedi uz grotu,kodel jis neteisiamas uz vaikinu tvirkinima zaginima,jis neturi pinigu tai skolinasi is vaikinu apsimetes turtingu verslininku

vida

vida portretas
kodel usovas dar laisveje kodel nesedi uz grotu,jis is vaikinu ir pinigus vilioja

jo

jo portretas
taip, darbavosi Viktoras darbavosi, ir dabar jam bus atlyginta
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių