Žiedas – iššūkis vairuotojams ir darbininkams

P.Lideikio, Audros ir Pamario gatvių sankirtoje įsibėgėjo turbožiedo įrengimo darbai. Teigiama, kad eismo ribojimai šioje vietoje gali keistis kasdien, todėl vairuotojai turėtų būti itin atidūs.

Prieš bemaž mėnesį prasidėję minėtos žiedinės sankirtos įrengimo darbai įgauna vis didesnį pagreitį.

Čia plušančios bendrovės "Žemkasa" darbų vadovas Gediminas Ramanauskas teigė, kad permainingi pavasario orai proceso nestabdė, tačiau kiek trukdo gana intensyvus transporto eismas ir ne visuomet atidūs vairuotojai.

"Negalime sustatyti ženklų ir palikti jų ilgam laikui. Pravažiavimus privalome įkurdinti, o gatvės visiškai uždaryti negalime. Kas kelios dienos ženklai pasikeičia, bet žmonės važiuoja į juos nekreipdami dėmesio", – dėstė G.Ramanauskas.

Darbininkams galvos skausmą kelia ir gana intensyviai šia gatvių sankirta riedantis sunkiasvoris transportas, gabenantis Karklėje statomiems namams reikalingas medžiagas.

"Lengvieji automobiliai dar prasilenkia, autobusai – irgi. Bet kai atvažiuoja sunkusis transportas, tralai, turime problemų. Ta gatvė ir šiaip nėra jiems pritaikyta", – pabrėžė darbų vadovas.

Daugumą žemės darbų bus stengiamasi atlikti iki vasaros piko, siekiant kuo labiau išvengti transporto, judančio į pajūrį ir iš jo, spūsčių.

"Darbuojamės etapais. Negalime visko uždaryti, iškasti, supilti. Jeigu taip galėtume daryti, tai viską labai greitai atliktume", – neabejojo G.Ramanauskas.

Šiuo metu viena atsirasiančio turbožiedo nuovažų jau pastatyta, tačiau nemažai vairuotojų ją dar aplenkia, mat tektų riedėti skalda. Viliamasi, kad iki vasaros čia pavyks pakloti ir pirmą asfalto sluoksnį.

Numatoma, kad vasarą automobilių srautai bus nukreipiami į šiuo metu platinamą kelio dalį, papildomas nuovažas.

G.Ramanauskas pripažino, kad dirbti minėtų gatvių sankirtoje – iššūkis. Ypač todėl, kad automobiliai negali šio transporto mazgo aplenkti kitomis gatvėmis. Dėl šios priežasties negalima visiškai riboti eismo.

Veikiausiai jau lapkritį turbožiedas turėtų būti įrengtas, taip pat sutvarkyti reikalingi tai patvirtinantys dokumentai.

Vis dėlto darbų vadovas vylėsi, kad iki vasaros vidurio pavyks bent jau pakloti asfalto dangą.

Numatoma, kad pirmas toks Klaipėdoje turbožiedas pasižymės didesniu transporto pralaidumu ir padės išspręsti vasaromis kylančią transporto spūsčių problemą.

Įsibėgėję turbožiedo įrengimo darbai yra tik pirmasis suplanuotos Pamario gatvės rekonstrukcijos etapas.

Antrojo metu darbai apims visą Pamario gatvę iki pat miesto ribos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintas

Gintas portretas
Tai tegul tos sunkiasvorės mašinos važiuoja pro Palangos plentą ,pro Romų gyvenvietę ir žvyrkeliu pasieks tikslą ,bet vėliau tą žvyrkelį reikėtų asfaltuoti.

Zitai

Zitai portretas
moldavai nakti nedirba

to apkalta

to apkalta portretas
Tu kvailį-visai ne ė temą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių