Žvejai gintų šalį nuo agresijos

Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacija kreipėsi į šalies Prezidentę Dalią Grybauskaitę ir pasiūlė žvejų laivus įtraukti į šalies gynybos sistemą.

Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacija kreipėsi į šalies Prezidentę Dalią Grybauskaitę ir pasiūlė žvejų laivus įtraukti į šalies gynybos sistemą.

Žvejybos laivynas

Žvejai pasirengę skirti savo laivus tam atvejui, jei prieš Lietuvą būtų vykdoma agresija ir tektų gintis ne tik sausumoje, bet ir jūroje.

„Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacija vienija Baltijos jūroje žūklaujančias įmones. Atsižvelgiant į žvejybos specifiką ir vadovaujantis teisės aktais, įmonės yra suskirstytos į atviroje Baltijos jūroje ir Baltijos jūros priekrantėje žuklaujančias įmones. Atviroje Baltijos jūroje 2014 metais žūklauja 30 žvejybinių laivų, o priekrantėje 103 žvejybinės valtys (kateriai)“, – teigiama kreipimesi.

Įvykiai Ukrainoje išryškino naują iki šiol nepatirtą reiškinį, kaip nekonvencinis karas. Ginkluotos, samdytos, netgi nepriskiriamos kuriai nors šaliai karinės pajėgos įsiveržia į valstybės teritoriją ir pakeičia politinę, teisinę sistemą bei pavaldumą. Todėl svarbu būti pasirengus bet kokiems netikėtumams.

Pažeidžiamas regionas

„Atviroje Baltijos jūroje žūklaujantys žvejybiniai laivai, esant reikalui, galėtų atlikti minavimo (įrengiant minų laukus), paieškos ir gelbėjimo operacijas, vykdyti žvalgybą (vizualią ir hidroakustinę, hidrolokacinę), vykdyti jūrų desanto transportavimą ir išlaipinimą, vykdyti jürinj patruliavimą. Žvejybiniuose laivuose yra netgi galimos įrengti pabūklų įtvirtinimo vietos“, – teigė Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos pirmininkas Alfonsas Bargaila.

Žvejai mano, kad gynybos atžvilgiu Klaipėdos regionas yra labiausiai pažeidžiamas Lietuvoje, todėl būtina sutelkti visas įmanomas priemones ir resursus gynybai stiprinti ir agresijai atgrasyti. Tokia priemone galėtų būti ir Lietuvos žvejybinis laivynas. Žvejybos laivo komandą daugiausia sudaro šeši nariai, o žvejybinio katerio – iš 2–3. Bendras dirbačiųjų skaičius –  apie penki šimtai žvejų.

Pasiūlymą analizuos

„Vykdant operacijas laivų komandas galima išplėtoti. Į karinius junginius būtų galima įtraukti ir Šaulių sąjungos narius“, – svarstė A.Bargaila.

Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacija gavo laišką iš Prezidentūros, kad jų pasiūlymas bus įdėmiai išanalizuotas. Siūlymas perduotas Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadovybei. Ji ir spręs, kaip agresijos prieš Lietuvą atveju, jei tokia būtų, į kovos veiksmus įtraukti žvejus.
Kol kas tokios būtinybės nėra. Vyksta tik ekonominis karas. Tikimasi, kad Europos rytinę dalį apėmusi psichozė neperžengs sveiko proto ribų ir žvejams nereikės savo laivų naudoti kovos veiksmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

suvaikėjimui

suvaikėjimui portretas
galo nėra...Rusija turi atominį ginklą.tai labai negerai norėti karo ir vaidint didvyrius...nei vienai pusei-nei rytų nei vakarų blokui.Negerai.kad NATO planuoja plėstis į rytus.Iki šiol buvo išlaikyta pusiausvyra.buvo ramu.Tie.kas nori ,,plėstis"tegu nepamiršta.kad gali atsitikt.jog atsiras kliūtis.tokia kaip liaudies nuomonė(t.y.PRIEŠ).Politikai naudojasi jų didžiuliais pinigais.bet jei piktnaudžiaujama.gali baigtis ne kaip...Gal pagalvokim .ką paliksim būsimom kartom.Gal tik užnuodytą planetą.O ji tokia nuostabi.nepakartojama.kaip ir pats žmogus.Galvokim.kol nevėlu.

Nu PIPIEC bl

Nu PIPIEC bl portretas
Eikit jus naher su savo gynybom, nei vienmas zvejys negins debilai Jus atsipeikikite su tokiu salies valstybes vyriausybes poziuriu i zveja, tas zvejys greiciau nuplauks prie Daukanto aikstes ir ispils susmirdusias kilkes bl na. Tegu Ausra kariauja, jis gerai gyveno prie sitos valdzios-Vienas pats gaude kilkas ir dejo ant visu FAKA:)

jankis

jankis portretas
kažin,ką žurnalistai rašo,ar jie tuo patys tiki,o vėl susidaro toks įspūdis,kad lietuvos pyzdžiai kurie sėdi valdžioi patys šaukiasi karo,negi jų dar rusija nepamokino
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių