Žymūs klaipėdiečiai tapo suvirintojais

Garsūs miestiečiai, skirtingų sričių atstovai ketvirtadienį išbandė suvirintojo amatą. Įšokę į darbinius drabužius, gerai nusiteikę klaipėdiečiai taip įsijautė, kad juokais net užsimanė pakeisti profesiją.

Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokykloje vyko nemenkas sujudimas.

Įstaigoje lankėsi naujovių išsiilgę miestiečiai: Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Vakarų laivų gamyklos generalinis direktorius Arnoldas Šileika, sunkiaatlečiai Ramūnas Vyšniauskas ir Aurimas Didžbalis, Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai Arvydas Šikšnius ir Vytautas Šarakauskas, visuomenininkas Aurimas Mockus ir kiti.

Persirengę darbiniais drabužiais, visi jie buvo palydėti į suvirinimo patalpas. Valandai pamiršę savo tikrąsias profesijas vyrai išbandė fizinės ištvermės reikalaujančią veiklą – pagamino metalinį Europos Sąjungos žemėlapio maketą.

Atstumą tarp skirtingų šalių sostinių nuo Vilniaus iki Briuselio virinę klaipėdiečiai taip žaismingai įprasmino visų jų bendrystę.

Prie suvirinimo įrangos prisilietęs R.Vyšniauskas tikino, kad jam šis darbas – ne naujiena.

"Turiu kelis draugus suvirintojus, kurie neblogai pragyvena iš savo amato. Ir pats esu tai daręs. Man labai patiko. Vyras turi būti prie technikos", – juokdamasis tvirtino jis.

Veiklus klaipėdietis A.Mockus taip pat sparčiai ir nesunkiai viską atliko. "Kai moki – netrunki", – šypsojosi vyras.

Smagią pramogą turėję dalyviai vieningai pripažino, kad suvirintojas – amžina profesija ir yra verta tarti išdidžiai.

Baigę darbuotis jie gavo diplomus, liudijančius apie neeilinę patirtį.

Anot Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokyklos direktoriaus Arvydo Vaitkaus, įstaigoje vykdoma profesinių gebėjimų savaitė susirinkusiesiems buvo puiki proga paįvairinti savo darbo kasdienybę ir prisiminti, kad profesinės mokyklos – puiki amatininkų kalvė.

80 metų jubiliejų švenčianti mokykla ruošia aukštos kvalifikacijos diplomuotus suvirintojus, kurie čia mokosi trejus metus.

Esą pastaruoju metu tam tikrų specialistų trūkumas darbdavius verčia dairytis į svečias šalis ir ten ieškoti darbuotojų. Todėl itin svarbu gerai paruošti šios profesijos atstovus, kad jie liktų dirbti Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė  portretas
Renginys - reklama.. Bet ar ne objektyvesne reklama kaip pasididžiavimas gerais absolventais ar pedagogais anei garsūs žmonės net ne tos srities..?

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Karmanovas naująjį turgų rekonstruos, jam reikėtų šio darbo pasimokinti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių