„Aras“ sulaikė pasikėsinimą į prokurorą organizavusius vyrus (vienas jų – advokatas)

  • Teksto dydis:

Trečiadienio rytą Klaipėdoje sulaikyti du vyrai, kaip įtariama, planavę pasikėsinti į Klaipėdos policijos padalinio vadovą ir prokurorą.

Uostamiestyje sulaikytiems įtariamiesiems byloje dėl rengimosi įvykdyti pasikėsinimą prieš pareigūnus pareikšti įtarimai.

„Įtarimai pareikšti dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimą, taip pat vienu atveju – dėl organizavimo sunkiai sutrikdyti dviejų žmonių sveikatą, kitu atveju – dėl dalyvavimo šioje veikloje“, – BNS sakė tyrimą kontroliuojantis Klaipėdos apygardos prokuroras Aivaras Velutis. 

Prokuroro teigimu, įtarimai dėl nusikaltimo organizavimo yra pareikšti advokatui.

Pasak jo, pareigūnai buvo sekami siekiant sutrikdyti jų sveikatą – užpulti ir sužaloti fiziškai.

„Žmonės galvojo, kad problemas reikia spręsti taip. (..) Mes tai siejame su pareigūnų profesine veikla, su jų veiksmais tam tikruose ikiteisminiuose tyrimuose, kuriuose advokatas galėjo turėti interesų “, – BNS sakė bylos tyrimą kontroliuojantis prokuroras.

Sulaikytas teisininkas advokato praktika vertėsi seniai – iki dviejų dešimtmečių. 

Kitas asmuo – policijai žinomas, anksčiau teistas.

„Jis būtų kaip ir vykdytojas visoje šioje istorijoje“, – BNS sakė A. Velutis.

Kol kas abu vyrai sulaikyti 48 valandoms. Kol kas nežinoma, ar bus kreiptasi į teismą dėl jų suėmimo.

„Nevisiškai taip. Situacija sudėtingesnė, tai buvo daugiau advokato interesai“, – BNS sakė prokuroras, paklaustas, ar pareigūnai, prieš kuriuos buvo rengiamas pasikėsinimas, vykdė ikiteisminius tyrimus, susijusius su antruoju sulaikytu asmeniu.

Trečiadienio rytą Klaipėdoje sulaikyti du vyrai, kaip įtariama, planavę pasikėsinti į Klaipėdos policijos padalinio vadovą ir prokurorą. Manoma, kad pagrindinė rengto pasikėsinimo priežastis – jų tarnybinės pareigos.

Vienas įtariamųjų, kaip sakė policijos generalinis komisaras, yra žinomas Klaipėdoje advokatas.

Lietuvos advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė BNS sakė kol kas neturintis informacijos apie advokato sulaikymą, pateikti komentarą žadėjo vėliau.

Policijos departamento duomenimis, įtariamieji neteisėtai rinko informaciją apie pareigūnus bei rengėsi fiziškai sutrikdyti jų sveikatą. Įtariama, kad šie vyrai rengė pasikėsinimą į Klaipėdos apskrities policijos padalinio vadovą ir Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorą.

„Buvo gauta duomenų, kad keli asmenys rinko informaciją apie policijos pareigūną ir prokurorą ir rengėsi sutrikdyti jų sveikatą. Policija į tokią informaciją reagavo labai rimtai, buvo pradėti proaktyvūs veiksmai, nustatyti įtariami asmenys, surinkti papildomi duomenys, perspėtas policijos pareigūnas, prokuroras, pasirūpinta jų apsauga“, – sakė L. Pernavas. 

Pas įtariamuosius atliktos kratos. Šiuo metu vyksta intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai, įtariamieji apklausiami.

Sulaikymo operacijoje dalyvavo departamento Imuniteto valdybos ir Klaipėdos apskrities policijos komisariato Imuniteto valdybos pareigūnai, Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai, Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Darosi pavojinga Lietuvoje. Antiteroristinis dalinys sulaiko advokatus... kodėl ne kariuomenės spec.pajėgos su tankais, kulkosvaidžiais ir granatsvaidžiais? o jeigu būtų kokiu kodeksu bandęs užtvot ar segtuvu su dokumentais.... baisu

to ar

to ar portretas
taip greičiausiai čia jis

Andra

Andra portretas
oi oi,jau tie advokatai.Nusivyliau jais juodai.Turbut reiks kokiu 10 m.,kad jie save reabilituotu mano akyse.Rodos gera advokate pasitaike,bet kai eme sukt tokias aferas,kad perspjauna net cigones .......
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių