Besnapė liko be juostelės

Vandalai apniokojo Kruizinių laivų terminale laivus išlydinčio ir sutinkančio berniuko skulptūrą. Jau kuris laikas ant jo besnapės kepurės trūksta vienos juostelės.

Klaipėdietis Donatas šmaikštavo, kad galbūt koks nors turistas ją nulaužė ir išsivežė namo kaip suvenyrą.

"Klaipėdoje yra daug nusimanančiųjų apie uostą, laivus, jūrininkus. Pats ilgai nešiojau besnapę. Ši turi būti su dviem juostomis. Būtinai reikia ją sugrąžinti iki kito sezono", – tvirtino vyras.

Skulptūra "Vaikystės svajonė" besirūpinančios įmonės "Pamario restauratorius" direktorius Aldas Kliukas prisiminė, kad vienos juostelės, puošusios berniuko kepurę, pasigesta prieš kelis mėnesius.

"Dar prieš Jūros šventę jos nebeliko. Radome nulaužtą. Iš karto paskambinau vienam skulptūros autoriui ir paprašiau sutvarkyti. Sutarėme, kad juostelę pritvirtinsime, kai baigsis visos šventės. Matyt, pasimiršo. Ačiū klaipėdiečiams, kad primena. Imsimės darbų", – žadėjo vadovas.

Anot A.Kliuko, nėra aišku, kas nulaužė juostelę, buvusią ant berniuko kepurės.

"Tikrai ne vėjas nupūtė ir ne kormoranas ar žuvėdra nusinešė. Tai žmogaus rankų darbas. Kas taip pasielgė – paaugliai ar suaugusieji – niekada nesužinosime. Nebent vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotus įrašus peržiūrėtume. Tačiau tik laiko sugaišime, o naudos veikiausiai mažai bus", – spėjo vadovas.

Skulptūrinė kompozicija "Vaikystės svajonė", įkūnijanti vaikystėje gimstančias įspūdingiausias ir reikšmingiausias svajones, Kruizinių laivų terminalo teritorijoje pastatyta prieš dešimt metų.

Ją sukūrė klaipėdiečiai menininkai Svajūnas Jurkus ir Vytautas Paulionis. Projekto vertė siekė apie 30 tūkst. eurų. Jį finansavo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir bendrovė "Pamario restauratorius".

Skulptūrinę kompoziciją "Vaikystės svajonė" greitai pamėgo klaipėdiečiai ir miesto svečiai. Prieš didžiąsias metų šventes, įvairiomis kitomis progomis berniukas su šuniuku aprengiami specialiai sukurtais drabužėliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To craighew (žydui)-

To craighew (žydui)- portretas
tu kacape žydiškas, eik NACHER DALBAJOBE. Ar supratai šiknagalvi???

ugū

ugū portretas
iš pradžių tie skulptūrėlių aprenginėjiomai tarsi buvo nieko, dabar - greičiau jau atspindi Giedraitytės troškimą nuolat šiltai gyvent.

To craighew (žydui)-

To craighew (žydui)- portretas
tu kacape žydiškas, eik NACHER DALBAJOBE. Ar supratai šiknagalvi???
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių