Buvę uostamiesčio pareigūnai išgirdo nuosprendį

Trijų policininkų, sukčiavusių dėl draudimo išmokų, byloje padėtas pirmasis taškas – Klaipėdos apygardos teismas Edmundą Tautavičių, Artūrą Rimkų ir Žilviną Ukockį pripažino kaltais ir skyrė jiems bausmes.

Trijų policininkų, sukčiavusių dėl draudimo išmokų, byloje padėtas pirmasis taškas – Klaipėdos apygardos teismas Edmundą Tautavičių, Artūrą Rimkų ir Žilviną Ukockį pripažino kaltais ir skyrė jiems bausmes.

Tiesa, už grotų atsidūrė ne visi. Ž.Ukockiui, kurio vaidmuo vykdant nusikaltimus pripažintas ne pagrindiniu, gavo baudą, kurios dalis sumažėjo prilyginus vieną įkalinimo ikiteisminio tyrimo metu dieną dviem minimaliems gyvenimo lygiams – 260 litų. Tad buvęs policininkas per metus į valstybės biudžetą turės sumokėti kiek per 22 tūkst. litų.

Buvęs Ž.Ukockio viršininkas, Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriui vadovavęs E.Tautavičius, nuteistas kalėti vienus metus.

Už grotų jis nuosprendžio laukė nuo balandžio vidurio, tad netrukus po Naujųjų metų ruošis namo.

Mažiausiai iš trijulės pasisekė buvusiam Šilutės kriminalistų vadui A.Rimkui – jam skirta pustrečių metų nelaisvės bausmė, vyras suimtas teismo salėje. Toks sprendimas jį suglumino, mat išklausyti nuosprendžio jis atvažiavo nepasiruošęs suėmimui.

Priminsime, kad A.Rimkus buvo pranešęs policijai apie išperkamosios nuomos būdu įsigyto automobilio vagystę, nors iš tiesų drauge su E.Tautavičiumi nugabeno jį į automobilių laužyną ir jį pardavė. Vėliau pareigūnas gavo draudimo išmoką.

Panašiai pasielgė ir E.Tautavičius, pranešęs apie savo paties ir draugės automobilių vagystes. Ž.Ukockis padėjo slėpti nusikaltimus ir buvo jų dalyvis.

Draudimo bendrovės naudai iš visų nuteistųjų solidariai priteista per 29 tūkst. litų.

Beje, abu pastarieji vyrai netrukus dar kartą susitiks teisme, mat yra dar viena baudžiamoji byla, kurioje jie siejami su vogtais automobiliais, atgabentais pas tą patį mašinų laužyno savininką.

Daugelis šių mašinų į Lietuvą buvo įvežtos iš užsienio. Neseniai šią teismą pasiekusią bylą prokuroras susigrąžino. Mat buvę policininkai atskleidė daugiau žinių apie toje pačioje byloje kaltinamų vyrų nusikalstamą veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

raudona

raudona portretas
zona- sanatorija..

nuomonė

nuomonė  portretas
kažkur skaičiau,kad jeigu valstybėje vlstybės paskirti ir išlaikomi pareigunai pagal pareigas turintis išaiškinti nusikaltėlius ir juos sulaikyti,priešingai patys vykdo nusikaltimus ,prisidengę uniforma ,,savę seka,,- tai pasikėsinimas į valstybės pamatus,bet teismų sprendimai pas mus paneigią šią mano kažur tai skaitytą teiginį
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių