Didvyriškas poelgis: jaunuolis išgelbėjo į Dangę įkritusį vaiką

Ketvirtadienio popietę pačiame Klaipėdos centre į Dangę įkrito vaikas. Berniuką ištraukęs jaunas praeivis stebėjosi, kiek daug žmonių suskubo filmuoti įvykius, bet ne padėti jam traukti berniuką iš vandens.

Kelios minutės po 14 val. 26-erių Laurentas Šimaitis ėjo Dangės pakrante link Biržos tilto kalbėdamas telefonu, kai prie jo pribėgo du berniukai ir paprašė gelbėti jų draugą, kuris įkrito į upę.

Vaikinas suskubo prie vandens ir pamatė prie krantinės į kažką įsikibusį gal 10 metų berniuką. Vaikas tebebuvo su kuprine, tad buvo patogu jį sugriebti, bet ištraukti sustirusį ir galbūt koją susižeidusį berniuką L.Šimaitis neturėjo jėgų.

Nė vienas neskubėjo skambinti pagalbos numeriu ar kaip kitaip man padėti.

„Tuo metu pamačiau, kaip aplink mane susibūrė nemažai žmonių, jie fotografavo ir filmavo, bet nė vienas neskubėjo skambinti pagalbos numeriu ar kaip kitaip man padėti. Surikau, kad kas nors nubėgtų į šalia esančią kavinę ir pakviestų kokį vyrą. Greitai atbėgo vaikinas ir mes drauge ištraukėme vaiką. Nuvedėme jį į tą pačią kavinę, nurengėme, davėme arbatos. Tik tada, gal po penkių ar aštuonių minučių atvažiavo gelbėtojai ir greitoji“, – vis dar neatsitokėjęs nuo patirto sukrėtimo pasakojo L. Šimaitis.

Berniukas išgabentas į ligoninę. Juo rūpinasi Reanimacijos skyriaus medikai, tačiau pavojaus gyvybei nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juste

Juste portretas
O sito portalo administracija toleruoja tokio pobudzio komentarus kaip Anonimas?

Anonimas

Anonimas portretas
už toki žygdarbi, tvorų statytoja turėtų nusasalint didvyriui :D

nesvarbit

nesvarbit portretas
Sutinku su p. Rasa, kad jaunuoliai yra šių laikų didvyriai, matomai didvyriškumas mūsų visuomenėje, nykstantis reiškinys. Buvo ir tokių kurie ne gelbėjo berniuką, o paveikslavo, įsivaizduoju, skęsti, o tave dar ir paveiksluoja.
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių