Ieškojo cigarečių, rado naminės

  • Teksto dydis:

Policijos pareigūnai, visą savaitę šukavę atokias sodybas ir vienkiemius, Rietavo apylinkėse aptiko ne tik kontrabandinių rūkalų, bet ir naminės degtinės varymo fabrikėlį.

Rietavo policijos komisariato pareigūnai vyko tikrinti vietų, kuriose asmenys verčiasi prekyba akcizinėmis prekėmis be nustatyto pavyzdžio banderolių ir gamina, laiko ar parduoda naminę degtinę Rietavo savivaldybės valdomos teritorijos ribose.

Prevencinių priemonių metu buvo nustatyti trys administraciniai teisės pažeidimai, t. y. Rietavo savivaldybės teritorijoje pas pilietį J.Z. namuose rasta 11 pakelių cigarečių "NZ Gold Compact", 14 pakelių "NZ Gold Superslims", 1 pakelis cigarečių "Fest" su Baltarusijos banderolėmis ir 1 pakelis cigarečių "NL New Line Full Flavor" be banderolės. Pareigūnai kaip įkalčius paėmė 27 pakelius cigarečių.

Tikslinės priemonės metu D.G. namuose rasti ir paimti 5 pakeliai cigarečių "Fest" su Baltarusijos banderolėmis.

Toliau tikrinant apleistus pastatus, negyvenamas sodybas ir vienkiemius, kaimo gyventojo K.B. sodybos lauko virtuvėje rasta įranga degtinei varyti ir 119 litrų raugo, skirto stipriems namų gamybos alkoholiniams gėrimams gaminti.

Dėl prekybos akcizinėmis prekėmis pradėtos administracinės teisenos. O dėl rastos įrangos naminei degtinei gaminti ir raugo pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių