Gaisravietėje – pusė namo šeimininko kūno

Klaipėdos rajono sodų bendrijoje – kraupus radinys. Pirmadienį „Laisvės“ sodų bendrijoje, visai šalia Gargždų užsiliepsnojusiame sodo namelyje aptikta tik pusę namo šeimininko palaikų.

Rado pusę kūno

Kraupi nelaimė nutiko greičiausiai dar iš vakaro. Pirmasis pranešimas, kad Kulių kaimo Bokštų gatvėje dega namas gautas 13 val. 39 min. Po kelių minučių gaisravietėje jau dirbo Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai.

„Per visą darbo praktiką tokio dalyko nesame regėję. Iš pirmo žvilgsnio, gaisro metu lyg ir negalėjo temperatūra viduje pakilti itin aukštai. Tačiau gelbėtojai aptiko tik apatinę namo šeimininko kūno dalį“, – kalbėjo Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Tomas Taučius.

Mįslinga situacija sukėlė įtarimų, kad gal būt ugnimi mėginta nuslėpti kraupų nusikaltimą.

Gaisras kilęs 30-ies kvadratinių metrų sodo namelyje. Tačiau ši vieta yra tankiai apgyvendinta, soduose gyvenamaisiais namais virtę sodo nameliai išsidėstę arti vienas kito. Bet niekas iš aplinkinių neįtarė, kad gal būt pusę paros viename iš namelių ugnis niokoja šeimininko kūną.

Gaisras už užrakintų durų

Pirminiais duomenimis, gaisro židinys galėjo būti virtuvėlės kampe. Ši patalpa ypač aprūkusi. Namelio šeimininko palaikų dalis rasta netoli išėjimo.

Tačiau įtarimų kelia tai, kad viršutinė kūno dalis lyg ir turėjo gulėti išėjimo link. Kojos, kurios rastos gaisravietėje, buvo arčiau ugnies židinio.

Tiesa, patys ugniagesiai įsitikinę, kad tokioje padėtyje rado nelaimėlį, nors neatmeta galimybės, kad darbų įkarštyje gelbėtojai kūną apsuko.

Namo šeimininkas buvo gimęs 1942 metais. Vyras buvo tvarkingas, jį prižiūrėjo artimieji, dažnokai giminaitį veždavosi į pirtį.

„Langai buvo užverti, deguonies nebuvo, todėl tikėtina, kad viskas tik ilgai smilko. Durys buvo užrakintos, nors jas galima užverti išeinant, nes durų spynos liežuvėlis lengvai įsistumia į spyną. Tai reiškia, kad atidarius duris iš vidaus ir jas užtrenkus, atrodys, kad durys užrakintos“, – pastebėjo T.Taučius.

Aiškinasi mirties priežastį

Tačiau kol kas ekspertai pasilieka prie nelaimingo atsitikimo versijos – esą tikėtina, kad kūnas per ilgą laiką gaisravietėje tiesiog sudegė.

Kriminalistai namelyje nerado ne tik viršutinės kūno dalies, bet ir kaukolės.

Sodo gyventojai ugniagesius iškvietė tik tuomet, kai liepsnos ėmė veržtis pro kaminą. Aplinkiniai tikino net neįtarę, kad kaimynystėje siautėja ugnis.

Klausimų kelia ir tai, kad iš gaisravietės išneštas sveikas dujų balionas. Tikinama, kad jis stovėjo kitoje patalpoje.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė patikino, kad kol kas pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti, bet smurtinio nusikaltimo apraiškų neįžvelgta.

"Ekspertai pasakys ar galėjo būti nužudymas, ar ne. Tačiau tikėtina, kad žmogus tiesiog sudegė", – aiškino R.Stasiulaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baisu

baisu portretas
kazkas labai alkanas buvo ir puse suede.

Tai

Tai portretas
Siaubas !!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių