Neįgalų sugėrovą nužudęs vyras supyko dėl nuosprendžio

Trečiadienio ryte Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį 44-erių Šilutės rajono, Katyčių miestelio gyventojui Petrui Overlingui, kuris pripažintas kaltu dėl sugėrovo nužudymo bei skyrė jam 11 metų nelaisvės bausmę.

Trečiadienio ryte Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį 44-erių Šilutės rajono, Katyčių miestelio gyventojui Petrui Overlingui, kuris pripažintas kaltu dėl sugėrovo nužudymo bei skyrė jam 11 metų nelaisvės bausmę.

„Aš nieko nepasirašysiu! Kovosiu iki galo! Eisiu iki Vokietijos!“, - išgirdęs teismo sprendimą pareiškė Petras Overlingas.

Jis prisipažino mušęs vyrą, su kuriuo dažnai girtaudavo, bet negalėjo patikėti, kad šis mirė nuo jo smūgių. Tik po ilgoko aiškinimo, jog parašas gaunant nuosprendžio kopiją neatima teisės jį skųsti, vyras pagaliau suraitė savo parašą ir konvojaus vyrų buvo išvestas iš Klaipėdos apygardos teismo salės.

Šios istorijos veikėjai gyveno Šilutės rajone, Katyčių miestelyje. Neįgalus, sunkiai vaikštantis 69-erų Jonas Juška gyveno vagonėlyje ant ratų, nes savo trobą ir žemę buvo pardavęs, o pinigus jau išleidęs.

Kiekvieną mėnesį, kai šis žmogus gaudavo pašalpą, kelias dienas į jo keistus namus rinkdavosi ta pati kompanija – keli vyrai ir moteris. Girtaudavo, kol baigdavosi neįgaliojo pinigai.
Tiesa, litus J.Juška laikė arčiau kūno, kelnių arba marškinių kišenėje ir sugėrovams paduodavo tik smulkias kupiūras, o šie skubėdavo parnešti pigaus vyno. Ieškantys gilesnių tragedijos

Katyčiuose priežasties pagrindiniu kaltininku įvardintų „monikute“ vadinamą kelių litų vertės vyną, kuris ne tik pigiai kainuoja ir smarkiai svaigina, bet ir sukelia jį vartojančiųjų agresiją.
Šiemet balandžio viduryje, kaip įprasta, J.Juškos vagonėlyje buvo girtaujama. Kai šeimininkas liko dviese su P.Overlingu, šis kažkodėl pradėjo priekaištauti J.Juškai dėl neva prieš daugokai metų buvusių įvykių. Esą neįgalus vyras buvo sumušęs jo motiną, kuri jau keleri metai yra mirusi.

Vėliau P.Overlingas pasakojo būtent todėl mušęs neįgalų vyrą, neslėpė ne tik smogęs kumščiu, bet ir trypęs jį gulintį kojomis. Minėjo, kad šis po pirmųjų smūgių buvo pastvėręs peilį.

Kitą dieną J.Juška savo vagonėlyje buvo rastas negyvas. Nustatyta, kad jam buvo sulaužyti šonkauliai, sužalota diafragma, kepenys.

Įvykio vietą apžiūrėję pareigūnai pažymėjo, kad velionio kelnės buvo atsegtos, o piniginė - tuščia. Be to, dujų baliono žarnelė buvo nupjauta, o pats balionas pastatytas lauke šalia vagonėlio.

Vėliau tapo žinoma, kad P.Overlingas pasiėmė sumušto sugėrovo šimtinę litų bei susitarė vienam žmogui parduoti dujų balioną.

Velionio sūnaus naudai iš kaltininko priteistos laidotuvių išlaidos bei 40 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti. Vargu, ar nukentėjusysis kada gaus šią sumą, nes nuteistasis pastaruoju metu gyveno vienos sodybos tvarte ir jokio turto neturi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių