Religiniai fanatikai sudarkė suolus

Pirmosios Melnragės paplūdimyje pastatytus naujus suolus sudarkė vandalai. Panašu, kad tai padarė religiniai fanatikai. Iškeverzoti užrašai ragina skaityti Bibliją, pažinti Jėzų Kristų, atgailauti už savo nuodėmes. Juose daug klaidų.

„Skaitikyt biblija“

Sudarkytus suolus paplūdimių prižiūrėtojai rado ketvirtadienio rytą. Pagrindiniame Pirmosios Melnragės paplūdimyje, ant pakylos, kur anksčiau veikė kavinė, jie pastatyti tik šį sezoną.

Panašu, kad šį kartą pasidarbavo neįprasti vandalai. Ant suolų atramų juodu markeriu užrašyti religinio pobūdžio užrašai: „Skaitikyt biblija“, „Atgailaukit už savo nuodemes“, „Mylek Dieva“, „Jezus Kristus yra meile“, „Pažinkit Jezu Kristu – jis yra meile, kelias ir tiesa. Amin. Mes mylim Dieva. Amin“ ir panašūs.

Vienos mintys užrašytos didžiosiomis raidėmis, kitos – mažosiomis. Užrašuose labai daug klaidų. Ant didžiosios „I“ uždėtas taškelis.

Panašiais užrašais išmarginti visi ant pakylos stovėję suolai.

„Šį kartą darbavosi kažkas ne su meilės, o religiniais nukrypimais. Dar vakar suolai buvo švarūs, o šiandien radome užrašus“, – pasakojo biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas.

Galėjo užrašyti į knygutę

Paklaustas, ar įtaria, kas galėjo taip pasielgti, vadovas atsakė: „Konkrečių asmenų – ne. Tačiau panašu, kad tai religiniai fanatikai su sutrikimais. Jaunimas dažniausiai kitokius užrašus rašo. Skelbia, kad kažką myli. Tikrai ne religinio pobūdžio“.

Pasak V.Urbono, gal žodžiai ir gražūs, prasmingi, bet ant suolų jiems – ne vieta.

„Galėjo mintis į prisiminimų knygutę užrašyti. Tačiau, panašu, kad kuo tuštesnis žmogus, tuo jis nori labiau pasireikšti viešai“, – pastebėjo vadovas.

Direktorius tvirtino, kad keverzotojai pridarė daug žalos. Reikės dirbti dvi dienas, kol bus pašalinti užrašai.

„Taip paprastai medinių suolų nenuvalysi. Reikės nušlifuoti ir nulakuoti iš naujo. Nuostoliai tikrai dideli. Žmonės turės atsitraukti nuo kitų darbų. Dirbsime porą dienų tikrai. Jau geriau būtų Bibliją ant suolo palikę. Naudos būtų daugiau nei tie užrašai“, – teigė vadovas.

V.Urbonas tvirtino, kad dėl įvykio svarstyta galimybė kreiptis į policiją, tačiau apsispręsta to nedaryti: „Ar reikia užimti žmones, kai nerealu, kad vandalai bus surasti?“, – klausė vadovas.

Nuo teplių kenčia nuolat

Inventorius, statiniai Pirmosios Melnragės paplūdimyje nuolat kenčia nuo teplių. Ketvirtadienį prižiūrėtojai perdažinėjo mūrinę sienelę, kuri yra, einant taku į pagrindinį paplūdimį.

„Sienelę buvo jaunimas apipaišęs. Vien dažai kainavo 280 eurų“, – teigė vadovas.

Keverzotojų taikiniu nuolat tampa ir viešasis tualetas. Pernai prižiūrėtojai nespėjo jo perdažinėti.

„Problema ta, kad negali uždažyti tik to ploto, kur prikeverzota. Turime viską dažyti, nes dažai yra nublukę“, – pasakojo vadovas.

V.Urbonas spėjo, kad daugiausia tokių problemų kyla Pirmojoje Melnragėje, nes jos paplūdimys lengviausiai pasiekiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek kariuomenė ruošia žvalgų ?

Kiek kariuomenė ruošia žvalgų ? portretas
Va čia būtu praktika.Pabūtu pasislėpe ir pagautu.Ir jiems nauda ir visuomenei.O terliotojai iš netikėtumo ir kelnes gali sugadinti.

Wd40

Wd40 portretas
Bandykit su wd-40 nuvalyt ;)

mastytojas

mastytojas portretas
juk vandalai nezinojo kad suoliuku kaina prilygsta suoliukams apkaltiems aukso papuosalais gal butu neliete uz tokia kaina pagamintiems gaminiams o butu juos nuvale nuo dulkiu
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių