Teisme – studento pagrobimo byla

Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėjama šilutiškio studento pagrobimo byla. Paaiškėjo, kad pagrobtas, apiplėštas ir vėliau iš teisėsaugininkų išvaduotas jaunuolis iki šiol jaučia grėsmę.

Pjaustė padangas

21 metų Lukas į Klaipėdos apylinkės teismo salę vakar ėjo drebančiomis rankomis. Vaikinui teko akis į akį vėl susidurti su savo pagrobėju Oskaru Lomsargiu.

Šis miestelio vietinės reikšmės karaliuku besijaučiantis šilutiškis teisėsaugai jau buvo žinomas.

Klaipėdos turizmo mokyklos auklėtinis Lukas dienraščiui atskleidė motyvus, dėl ko galėjo būti pagrobtas.

"Jis figūravo mano mamos parduotuvės apiplėšimo istorijoje. Vėliau liudininkai keitė parodymus, ne visų įtariamųjų kaltę pavyko įrodyti. Aš manau, kad tai buvo iš keršto. Mano mamos parduotuvė yra miesto centrinėje gatvėje. Ji tris kartus buvo apiplėšta. Pastarąjį kartą buvo padaryta labai didelė žala. Mamos mašinai keturis kartus buvo subadytos padangos. Neseniai automobilį baltais dažais kažkas apipylė. Matyt, jie pamatė, kad aš ja važinėjau sugrįžęs iš užsienio", – prislėgtu balsu kalbėjo jaunuolis.

Teisėsaugos duomenimis, būsimas virėjas iš mokyklos bendrabučio buvo išvesdintas dviejų sėbrų – O.Lomsargio ir Raimondo Vaitiekaus. Pastarasis byloje iš įtariamojo vėliau tapo liudininku.

Už pakarpos vedamą jaunuolį dar matė virėja dirbanti mokyklos mokytoja.

"Pamaniau, kad dėl merginos čia viskas. Atėjo vaikinai santykių aiškintis", – prisiminė liudininkė.

Vyrai studentą iš bendrabučio išsivedė ir įsisodino į automobilį.

Grobis – 100 eurų

Pagrobėjai iš jaunuolio kambario buvo paėmę vaikino kompiuterį, kvepalus, kitus asmeninius daiktus.

Kompiuterį iškart bandyta parduoti lombarde Klaipėdoje, bet tai nepavyko. Tuomet automobilis pasuko Šilutės link. Čia lombarde už kompiuterį gauta 100 eurų.

"Jis man grasino, kad aš dabar jam mokėti turėsiu. 1,3 tūkst. eurų iš viso turiu atnešti", – prisiminė jaunuolis.

Pagrobėjai aptalžė studentą, bandė svaiginti narkotikais.

"Jis yra man pasakęs, kad pripratins prie heroino ir tapsiu priklausomas", – pasakojo šilutiškis.

Užpuolikai buvo išėmę iš mobiliojo ryšio telefono SIM kortelę, tačiau, sustojus automobiliui degalinėje, vaikinas paskambino Bendrajam pagalbos centrui ir pranešė, kad yra pagrobtas.

Po kelių valandų Šilutės viename daugiabučių policijai pavyko rasti nukentėjusįjį. O.Lomsargio bute įkalintas vaikinas buvo sumuštas, iš jo atimta striukė ir batai, kiti asmeniniai daiktai.

Pasivijo grasinimai

Po incidento studentui ir toliau buvo grasinta, todėl artimieji jam surado galimybę išvažiuoti dirbti į užsienį. Tačiau ir ten vaikiną atsivijo grasinimai.

Vaikinas prisipažino, kad jis išgyvena ne tik dėl savęs, bet ir dėl artimųjų.

Į teisiamųjų suolą sėdęs O.Lomsargis teisme elgėsi provokuojamai. Jo 26 metų bendrininkas, dirbęs taksi bendrovėje, išvengė baudžiamosios atsakomybės. Ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu nutrauktas, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltę.

Kaltinamajam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Už neteisėtą laisvės atėmimą numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Už plėšimą numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Tai kas ji isteisesaugininku isgelbejo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių