Tragedija laivų gamykloje: lūžus kranui žuvo du žmonės

Ketvirtadienio rytą "Vakarų laivų gamykloje", sulūžus remontuojamam kranui, žuvo du jį remontavę žmonės.

Apie įvykį specialiosioms tarnyboms pranešta 7.48 val., pirmojoje informacijoje teigta, kad kranas su žmonėmis įkrito į vandenį.

Netrukus paaiškėjo, jog kabina su dviem kraną remontavusiais žmonėmis nukrito ant metalinio pontono.

Įmonės "Vakarų laivų gamykla" komunikacijos vadovė Jolanta Toliušytė pranešė, kad nelaimingas atsitikimas įvyko demontuojant pirmame pirse stovintį kraną.

Krano demontavimo operacija jau buvo vykdoma kelias dienas. Pagal numatytą planą, ketvirtadienį turėjo būti demontuotas krano mašinų skyrius, vykdyti parengiamieji darbai.

Pagal pasirašytą sutartį su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, gruodžio mėnesį planuoti pirso rekonstrukcijos darbai, todėl kranas turėjo būti demontuotas.

„Sunku pasakyti kaip, bet atliekant parengiamuosius mašinų skyriaus demontavimo ir nukėlimo darbus, krano mašinų skyrius nukrito su jame buvusiais žmonėmis. Įvykio metu žuvo du mūsų dukterinės įmonės „Vakarų techninė tarnyba“ darbuotojai. Žuvę darbuotojai buvo patyrę profesionalai, seniai dirbę įmonėje. Užjaučiame žuvusiųjų šeimas ir gedime kartu. Kodėl įvyko šis nelaimingas atsitikimas, šiuo metu negalime atsakyti. Mums visiems tai didelis klausimas. Pradėtas tyrimas, po kurio tikimės sužinoti visas įvykio aplinkybes“, – kalbėjo bendrovės "Vakarų laivų gamykla" vadovas Arnoldas Šileika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai ne tik darbuotoju bet ir meistru,vadovu kalte. Valdzios skubejimas privede iki tokios nelaimes. Kaip tokiu ziemos metu,anksti ryte,kai dar lauke tamsu apie 7-7:30 val,dirbti ant krano. Jus pasiziurekit kas turi atlikti tokius darbus,ir kas juos atliko. Valdzios skubejimas tai vienintele problema visu nelaimiu. As pats ten dirbu ir zinau kaip viskas yra. Uzuojauta artimiesiems ir bendradarbiams,o valdziai tegul buna gera pamoka kad darbuotojas ne darbinis arklys,o zmogus,kuris beja nesa didziulius pelnus valdziai o pats gauna centus.

ANTANAS

ANTANAS portretas
Pirmiausia uzuojauta zuvusiuju seimoms bendradarbiams....antra,skaiciau komentarus ir mane tai tikrai isiutino.Nelaimingas atsitikimas darbo vietoje tai tikrai rimtas dalykas sukeliantis daug diskusiju.Pats ir esu dirbantis ir matau situacijas ,kad patys zmones sau prisisaukia nelaimes.Matau,kad daug kur pasmus didziule betvarke.Taip ,atsakomybe nesa vadovas.Bet ar visada dirbdamas zmogus saugo save bei dirbancius savo bendradarbius?Savo darbovietej ,kur as dirbu ir neisimtis,matau,kad patys saves nesaugo bet ir kt.sukelia gresme but suluosintam ar pasmerktam zuciai:dirbant apsvaigus,skubant ,nesilaikant elementoriausiu darbo saugos taisykliu.'Rasytojai',man del jusu geda!Pies komentuodami gerai pasverkite o tuomet komentuokite.Tragedija neturetu buti sielos pasiskaninimas.Tai rimta ir reikia daryt isvadas visiems o netik darbdaviams.

As

As portretas
Vadovus uzvalde pinigines premijos geri pinigai .saugumas ir atsakomybe uz darbuotojus jiems paskutinej vietoj.uzuojauta artimiems.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių