Vagims pajūryje – grėsmingas laiškas

Vagys savinasi netikėčiausius daiktus – pastaruoju metu padažnėjo plastikinių šiukšlių maišų vagystės iš paplūdimyje stovinčių šiukšliadėžių. Norėdami atbaidyti ilgapirščius, prižiūrėtojai jiems patys parašė grėsmingą laišką.

"Vis tiek pagausiu!"

Paplūdimyje vaikštančius poilsiautojus nustebino neįprastas vaizdas.

Ant mėlynos medinės šiukšlių dėžės, kuri stovi netoli molo, vinimi prikaltas ranka rašytas perspėjimas: "Būk žmogus! Negalima vogti maišų! Bus blogai. Vis tiek pagausiu!"

Paplūdimio lankytojai svarstė, kas galėjo pakabinti laišką vagims – valytojai ar tiesiog papokštauti norėjęs žmogus?

"Kas gali vogti šiukšlių maišus? Negi taip nusigyvenome? Juk dabar ne tie laikai, kad trūktų šiukšlių maišų. Maišai tikrai nėra tas daiktas, kurį reikėtų vogti. Dar ir tiesiai iš šiukšlių dėžių", – svarstė raštelį matę žmonės.

Pramogautojai taip pat abejojo, ar tokiu būdu pavyks apsiginti nuo vagišių.

Parašė darbuotojai

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas patvirtino, kad šiukšlių maišai iš dėžių vagiami nuolat, o atšilus orams tokie atvejai dar padažnėjo.

Dažniau maišai dingsta vietose, kur apsilanko daugiau žmonių.

"Ši problema tikrai yra. Raštelį pakabino mūsų darbuotojai. Gal ir įžūlus tas laiškas, bet valytojai, matyt, nebežino, ką daryti, kaip gintis nuo maišų vagių. Gal perskaitys raštelį ir susimąstys", – vylėsi vadovas.

Pasak direktoriaus, šiukšlių maišai į šiukšliadėžes dedami, siekiant užtikrinti geresnes sanitarines sąlygas. Maišai apsaugo šiukšlių dėžių sieneles nuo subjaurojimo. Jos neprisigeria ir nemalonaus kvapo.

"Priešingu atveju reikėtų plauti šiukšliadėžes. Juk niekam nemalonus šis darbas. Be to, būtų sudėtingiau ištuštinti šiukšlių dėžes. Dabar – ir švaru, ir gražu. Tačiau būna, kad ateini po pietų, o maišelio nebėra", – pasakojo vadovas.

Paplūdimių prižiūrėtojai šiukšlių maišus užsako iš gamintojų pagal dydžius.

"Parduotuvėse nėra reikiamo. Tad perkame tiesiai iš gamintojų. Renkamės plonesnius maišus, kad būtų pigiau", – komentavo vadovas.

Vagia ir tualetinį popierių

V.Urbono teigimu, kai kurių žmonių poelgiai tikrai protu nesuvokiami.

Vagys išsuko ir kabliukus, kurie buvo pritvirtinti prie medinių šiukšlių dėžių, kad prilaikytų maišelius, jų nenupūstų vėjas.

"Kam jų prireikė, sunku pasakyti, bet dingo", – pasakojo vadovas.

Šiukšlių maišų vagystės populiarios ne tik paplūdimiuose.

Vienas Parko gatvėje privačiame name gyvenantis klaipėdietis pasakojo, kad atliekų rūšiavimui skirtą konteinerį, kai jį ištuština vežėjai, skuba įvežti į kiemą.

"Vežėjai įdeda maišą. Esu ne kartą jo pasigedęs, kai konteineris ilgesnį laiką po ištuštinimo prastovi gatvėje. Kažkas maišą ištraukia", – tvirtino klaipėdietis.

V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad vasaros sezonu nuolat dingsta ir tualetinis popierius iš viešųjų tualetų. Ypač moterų.

"Padedi ritinį, ateini po keliolikos minučių ir matai, kad nebėra", – pasakojo vadovas.

Tačiau direktorius pabrėžė, kad situacija vis dėlto gerėja: "Žmonės tampa kultūringesni. Dabar tiek nėra sulaužomas inventorius. Anksčiau tai būdavo masiškas reiškinys."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jule

Jule portretas
Visada esu prieš vagystes,tačiau darau išvadas gerai gyvename.......Mato žmonės kas darosi aplinkui kiek išvagiama tai galvoja nors varžtą,maišą pavogsiu jei milijono neišeina.Va taip.

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
p.p. žurnalistė, ar nesate mačiusi prikalto popieriaus lapo? Pasižiūrėkit atidžiau. Visokios makliavonės prasideda nuo mažmožių.

DK

DK portretas
Gyvenu miesto centre kotedze, irgi turejau tokia problema: kazkas pastoviai vogdavo maisus is konteinerio (kam ju gali prireikti, neisivaizduoju). Nusibodo, tai pakabinome uzraktus ant abieju konteineriu, dabar nei maisus vagia, nei jokie benamiai siukslese nesikapsto, neisdrasko viso konteinerio turinio, ieskodami nezinia ko.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių