Vamzdynai neatlaikė šalčių: šimtai klaipėdiečių – be vandens

Visoje Lietuvoje stipriai spaudęs šaltukas traukiasi, tačiau šalčių pasekmės – itin nemalonios. Klaipėdoje penktadienį dalis Tiltų gatvės gyventojų liko be vandens, šeštadienį tokių nelaimėlių buvo dar daugiau – maždaug 7–10 Naujakiemio g. daugiabučių namų gyventojai.

Penktadienio rytą senamiesčio grindiniu besiskverbiantis vanduo išgąsdino klaipėdiečius. Apie 8.30 val. į darbą skubėjęs Tiltų gatvės 3-iojo namo gyventojas pastebėjo plaukiantį kiemą.

„Iškart supratau, kad kažkas ne taip. Pro kanalizacijos dangtį skverbėsi vanduo. Iš pradžių pamaniau, kad prasidėjo atlydis, žinant rudenį Klaipėdoje vykusias anomalijas, manęs jau niekas nestebina“, – pusiau juokais sakė vyras.

Netrukus Tiltų gatvėje pasirodė apie avarinę situaciją iš vietos gyventojų sužinoję įmonės „Klaipėdos vanduo“ atstovai. Šie darbavosi iki pat vėlumos, kol vanduo žmonėms buvo sugrąžintas. Tiesa, tik šaltas.

„Žmonės dirbo iki pat 23 val., jiems išvykus vanduo atsirado, tačiau ryte jau neturėjome karšto vandens. Apmaudu, tikimės, kad ilgai tokių nepatogumų nereikės kęsti. Skambinau sistemą prižiūrinčiai įmonei į karšto vandens vandentiekio dispečerinę, sakė be pirmadienio nieko nepadarys“, – aiškino senamiestyje gyvenantys žmonės.

Penktadienį ryte įmonės „Klaipėdos vanduo“ Tinklų departamento vadovas Marius Martynaitis informavo, kad senamiestyje įvyko vandentiekio tinklų avarija, vanduo išsiliejo, nes 3-iajame Tiltų gatvės name trūko vandentiekio įvadinis vamzdis.

Panaši situacija pasikartojo ir šeštadienio rytą, tik jau pietinėje miesto dalyje. Naujakiemio gatvėje vandentiekis trūko apie 10 val.

Popietę vamzdyno tvarkymo darbai dar nebuvo pradėti, vietoje besisukioję darbininkai sakė, kad užtruko dėl derinimo darbų – reikia tikrinti, kur eina šilumos ir elektros trasos, kad ir taip į bėdą patekusių žmonių nepalikti dar ir be šildymo ar tamsoje.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ dispečerė teigė, kad šiuo metu avarijos yra likviduojamos. Vandens tiekimas nutrauktas Naujakiemio g. 23-iajam ir šalia esantiems namams.

Darbuotoja tvirtino, kad daroma viskas, kad kuo greičiau būtų pradėtas vandens tiekimas. Kiek tiksliai butų šiuo metu yra be vandens, atsakyti įmonės atstovė negalėjo.

„Atliekami vandentiekio avarijos likvidavimo darbai. Trūko trasa. Sunku pasakyti, kokios priežastys, avarija įvyko nebūtinai dėl šalčių, ir vasarą būna tokių pat avarijų“, – tvirtino pašnekovė.

Šeštadienį dėl vandentiekio avarijos be vandens liko ir apie 400 sostinės gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Tai uz ka mes mokam pinigus!!?

Pilietis

Pilietis portretas
Ir vel netiketai pasiruode ziema.gal baiksite juokinti zmones.jus turyte uztikrinri sklandzia veikla.db kas isejo per sona zmones tures susimoketi.o ne uab vandenis kad nepriziuri savo yrangos.

Taip Makūnas kalbėjo 2010 m. sausio mėn :)

Taip Makūnas kalbėjo 2010 m. sausio mėn :)  portretas
2010 m. sausio 25 d. 15:58 ---„Kai žemė įšąla, gruntas darosi nestabilus, todėl kai kuriose vietose vamzdžiai neatlaiko ir ima trūkinėti. Šalčiui atslūgstant taip pat pasitaiko vamzdynų įtrūkių“, – aiškino bendrovės generalinis direktorius Leonas Makūnas. delfi.lt/verslas/energetika/speigas-daugiausiai-nerimo-kelia-uostamiescio-vandens-tiekejams.d?id=28211977 P.S . AR TEISINGAI SUPRANTU , KAD KOL LIETUVOJE ŽIEMĄ BUS ŠALČIŲ , NIEKAS NESIKEIS ? :) gyventojams keisis tik mokestis už vandenį ? :)
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių