Vitės kvartale – automobilio partrenkta stirna

Laukiniai gyvūnai neretai užklysta į miestą. Taip atsitiko ir penktadienio naktį – apie 3 val. į važiuojamąją kelio dalį išbėgusi stirna buvo parblokšta automobilio. Žvėrelis neišgyveno.

Incidentas įvyko Dariaus ir Girėno, Sportininkų gatvių sankryžoje. Laukiniai gyvūnai Vitės kvartale pasirodo dažnai, mat netoliese yra miškas. Tačiau nugaišusią stirną gyventojai pasakojo matę pirmą kartą per daugybę metų.

Apie nelaimingą incidentą pranešta Klaipėdos policijai. Vakarų Lietuvos gyvūnų globos namų „Nuaras“ darbuotojai pasirūpino nebegyva stirna. Jų teigimu, tokie atvejai – labai dažni.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vadovas Vitalis Marozas tikino, kad pranešimų inspekcija apie partrenktus žvėrelius negauna, įvykus tokiai nelaimei reikėtų informuoti „Nuarą“.

Pavasaris ir ruduo, kai vyksta gyvūnų migracija, yra rizikingiausias periodas Lietuvos keliuose. Šiuo laiku vairuotojai turėtų būti itin atidūs.

Gamtininkai kol kas neturi aiškaus atsakymo, kodėl žvėrys pakliūna po mašinų ratais, nors teoriškai jų reakcija ir judėjimo greitis turėtų apsaugoti nuo tokių incidentų.

Vairuotojams reikėtų įsidėmėti, kad intensyviausiai žvėrys juda paryčiais ir vakaro prieblandoje. Kadangi šviesą atspindi tik gyvūnų akys, netgi profiliu stovintis briedis ar stirna gali būti nepastebimi iki paskutinės akimirkos.

Kelių eismo taisyklėse nurodoma, kad jei susidūrus su laukiniu gyvūnu buvo apgadintas kitiems asmenims priklausančios transporto priemonės, kroviniai, kelio įrenginiai ar kitoks turtas, jeigu buvo sužeistas arba nugaišo gyvūnas – vairuotojas privalo telefonu pranešti policijai apie eismo įvykį ir vykdyti pareigūnų nurodymus.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos vyriausiasis patrulis Marius Žvinklys dienraščiui yra pasakojęs, kad nuo panašių nelaimingų atsitikimų neapsaugotas nė vienas. Dažniausiai tokios avarijos įvyksta krašto ir magistraliniuose keliuose.

Skaudžiausios pasekmės būna po susidūrimo su briedžiu. Šis gyvūnas turi ilgas kojas ir partrenktas gali sulysti į visą mašinos saloną bei savo svoriu užmušti žmogų. Avarijas sukelia ne tik miško, bet ir naminiai gyvūnai, pavyzdžiui paklydę šunys. Tiesa, nemalonumų pridaro ir stirnos, kurios dažnai migruoja būriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis portretas
Atleiskite, bet ir kvailumas komentatorių... liejasi per kraštus.

to vargšė stirnelė

to vargšė stirnelė portretas
matosi, kad niekada nevairavai. nesėsk už vairo- bus problema visiems.

Gaila,

Gaila, portretas
kad partrenkė stirną.Beja,gali kada nors šioje sankryžoje atsitikti nelaimė ir vaikui ar suaugusiam žmogui,nes labai trumpai dega žalia šviesa pėstiesiems,vos spėji pereiti gatvę..Didelis mašinų eismas vyksta kiekvieną dieną, ypač piko metu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių