Plungėje atsisveikinta su žiauriai nužudyta I. Strazdauskaite

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Plungėje į paskutinę kelionę išlydėta žiauriai nužudyta Ieva Strazdauskaitė. Į laidojimo namus daugiabučių kvartale nuo antradienio plūdo plungiškiai. Žmonės žinojo, kad I.Strazdauskaitės kūnas kremuotas, tad nešė baltas gėles, atsisveikinti su mergina panorusiųjų prašyta ateiti be vainikų.

Plungėje buvo išpirktos visos baltos rožės. Atsisveikinti su mergina ir pareikšti užuojautą plungiškiai plaukė nepertraukiama vora. Į laidojimo namus traukė ir merginos ar jos artimųjų nepažinoję žmonės.

Plungės Senamiesčio pagrindinės mokyklos mokytojai ir mokiniai pareikšti užuojautos taip pat atėjo antradienį.

Šioje mokykloje mokėsi ir I. Strazdauskaitė, ir jos mama, kuri šioje mokykloje ir dabar dirba.

Laidojimo namai papuošti ir atsisveikinimas su tragediją išgyvenusia mergina surengtas taip, kad keltų kuo mažiau tragiškų išgyvenimų. Balta urna ant balto stalo, baltos žvakės ir baltos gėlės, rami šiuolaikiška muzika bei merginos nuotraukos, besikeičiančios dideliame ekrane – visa tai nuteikė ramybei.

I. Strazdauskaitės mama kalbėjo su bendradarbiais ir prašė nereikšti darbe jai užuojautų, laidotuvių metu elgtis santūriai. Viso to prašyta, kad merginos siela iškeliautų neblaškoma.

Plungė skendi žvakutėse

Žemaitijos miesto žmonės tylomis nusprendė palydėti savo miestietę į paskutiniąją kelionę. Trečiadienio rytą daugelyje miesto kavinių, kirpyklų, įstaigų ir įmonių, mokyklų buvo uždegtos gedulo žvakės.

„Visas miestas gedi Ievos kartu su jos artimaisiais. Žinau, kad prie plungiškių, kurie tokiu būdu nusprendė atsisveikinti su mūsų bendruomenės nare, prisidėjo ir klaipėdiečiai, kauniečiai ir net Vilniaus gyventojai. Visa Lietuva ieškojo Ievos, o dabar ir gedi. Mano kabinete taip pat dega žvakelė, primenanti apie šią netektį“, – kalbėjo Plungės meras Audrius Klišonis.

Plungės meras tikino, kad pažinojo žuvusiosios I.Stazdauskaitės šeimą.

„Mano dukra lankė tą pačią mokyklą, tik buvo dvejais metais jaunesnė. Mums visiems gaila jaunos mergaitės, kuri neseniai baigė vieną iš mūsų mokyklų, ją pažinojo daugybė miestiečių. Mūsų bendruomenė nedidelė, mes visi vieni kitus pažįstame. Plungiškiai yra jautrūs, ir visi buvome sukrėsti šio beprasmio ir brutalaus nusikaltimo. Šis nusikaltimas sukrėtė daugybę šeimų. Juk visi mes auginame vaikus, visi dedame viltis į jų ateitį. Lankiausi šermenyse. Palinkėjau Ievos šeimai stiprybės. Jie išgyveno ypatingai skausmingą savaitę, tai buvo laikas, praleistas lyg ant elektros laidų“, – prisipažino A.Klišonis.

Merginos netektis

26 metų merginos paieška prasidėjo kovo 5-osios vakarą, kai ji dingo važiuodama iš Plungės į Vilnių. 

Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas apie kraupų įvykį teigė: „Įvykio chronologija buvo tokia: prie Elektrėnų imituotas eismo įvykis, jo metu mergina ir automobilis buvo pagrobti. Duomenys rodo, kad mergina buvo nužudyta tą patį vakarą."

Paaiškėjo, kad plungiškė I. Strazdauskaitė buvo užkasta Kėdainių Daukšių kariniame aerodrome. Manoma, kad mergina čia atvežta jau negyva.

Plungiškės nužudymo byloje sulaikyti šeši įtariamieji, kuriems gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

„Man nesiverčia liežuvis juos žmonėmis vadinti. Jie ne vieną kartą teisti, tai žmonės, kuriems normalus gyvenimas buvo svetimas", – apie įtariamuosius pasakojo L. Pernavas.


Šiame straipsnyje: Ieva Strazdauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Dar antkapi pastayki tik po bylos tirimo ir yrasykit tiesa uz ka nudejo .pinigai zmogu zudo .ce pamastimui

Vika

Vika portretas
Ko aiškinat viens kitam... kam ateiti,kam ne?.Darykit palei savo sąžinę ir nematykit bei neteiskit kitų...kad tik pasibarti,kad ir komentaruose.Tikri lietuviai :)

Aras Valiulis

Aras Valiulis portretas
,,gintei,,-tai islieka,jei tau atsibodo,tai neskaityk,nerasyk.Pati sau (pagal masajus) nulemei ateiti.Gal ir tau artimuju rate bus kazkas panasaus(neduok die butent taip).O Ievai,kankinei ne tik krikscioniu,bet ir visu kitu religiju ispazintojams,-tik dievu palaima.Uzuojauta visiems.Neapykanta,SIAUBINGA,kaltiesiems,be atleidimo.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių