A.Ūso bylos nagrinėjimas gali būti atidėtas

Abejojama ar Vilniaus miesto 2-ajam apylinkės teismui ketvirtadienį pavyks atversti garsiąją  pedofilijos bylą, kurioje įtarimai Drąsiaus Kedžio dukters tvirkinimu yra pareikšti vieninteliam prieš metus keistomis aplinkybėmis žuvusiam Andriui Ūsui.

Portalo 1diena.lt duomenimis, Guodos Ūsienės advokatas Adomas Liutvinskas turi dalyvauti kitoje byloje, todėl A.Ūso bylos nagrinėjimas bus atidėtas. Pagal įstatymus, jei tuo pačiu metu advokatui sutampa dvi bylos, jis turi dalyvauti tame teismo posėdyje, kurio data paskirta anksčiau.

„Taip, turiu kitą bylą“, - portalo 1diena.lt žurnalistei sakė A.Liutvinskas, tačiau daugiau į kalbas leisti nenorėjo. Paklaustas, gal tada neverta vykti į šį teismo posėdį, žymus advokatas atsakė: „vėliau galėsiu daugiau jums pasakyti, o kol kas  galiu tik tiek – nevažiuokite“.

Pedofilijos bylą Vilniaus  2-asis apylinkės teismas gavo apie balandžio 10 d., po to kai Lietuvos apeliacinis teismas išnagrinėjo Panevėžio miesto apylinkės teismo nusišalinimą nuo šios bylos.

Kaip tada sakė Panevėžio miesto apylinkės teismo pirmininkės pavaduotojas Vytautas Krikščiūnas, šis teismas negalėjo tęsti pedofilijos bylos nagrinėjimo, nes jo teisėjai buvo nepagarbiai išvadinti ir įžeidinėjami D.Kedžio dukters įstatyminės globėjos Neringos Venckienės bei jos mamos Laimutės Kedienės.

„Kadangi buvo apkalbėta visų teismų atžvilgiu, taip pat ir mūsų, o mes, kaip teisėjai, priėmę Konstituciją, atliekame valstybės deleguotas funkcijas, tai atitinkamai aš manau, kad bent jau Panevėžio miesto apylinkės teismas negalėjo tos bylos iš naujo nagrinėti“, – sakė V.Krikščiūnas.

Panevėžio miesto apylinkės teismas kartą jau bandė atversti pedofilijos bylą, tačiau A.Ūsui mirus, patenkino prokurorų prašymą ir 2010 m. lapkričio 17 d. bylą nutraukė. Ši nutartis netenkino nei N.Venckienės, nei A.Ūso našlės G.Ūsienės. Pirmoji pageidauja, kad A.Ūsas būtų pripažintas kaltu ir nuteistas po mirties, antroji, kad jis būtų visiškai reabilituotas.

N.Venckienės ir G.Ūsienės apeliacinius skundus išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas moterų skundus patenkino ir šių metų kovo 22 d. bylą grąžino atgal į Panevėžio miesto apylinkės teismą.

Kai tik buvo paskelbta, kad pedofilijos byla keliauja į Vilniaus miesto 2-ąjį apylinkės teismas, D.Kedžio šalininkų stovykloje pasigirdo piktinimaisi, kad nieko gero šioje istorijoje nebus, nes šiame teisme dirba ir buvęs generalinis prokuroras Algimantas Valantinas, sulaukęs daug kritikos dėl pedofilijos bylos tyrimo.

A.Ūso bylą nagrinės teisėjas O.Ramanauskas. Jis neseniai vieną aršiausių D.Kedžio šalininkų Vitalijų Keršį pripažino kaltu dėl Generalinės prokuratūros prokuroro Justo Lauciaus įžeidimo ir skyrė jam 30 parų areštą.


Šiame straipsnyje: KedysŪsasVenckienėŪsienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
pas mus iskrypeliu teises ypatingai ginamos...Kur galima registruotis,ir as noriu buti ju gretose?

nesuprantu

nesuprantu portretas
kodėl prie neršos užimtumo teisėjai,skirdami bylos datą,turi derintis, o prie kitų-ne?

Ieva

Ieva portretas
keista, negi vakar tu bylu datos sutapo?
VISI KOMENTARAI 118

Galerijos

Daugiau straipsnių