Byla dėl Operos ir baleto teatro scenos rekonstrukcijos – nutraukta

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) scenos rekonstrukcijos, pranešė "Lietuvos rytas".

Per tris mėnesius nutraukti arba baigti ilgai trunkantį ikiteisminį tyrimą Generalinę prokuratūrą birželio 11-ąją įpareigojo Vilniaus apygardos teismas.

Tyrimas dėl galimo turto iššvaistymo rekonstruojant teatro sceną esą nutrauktas todėl, kad nesulaukta atsakymo iš Vokietijos. Prokuroro Sauliaus Versecko teigimu, be atsakymo iš šios šalies buvo neįmanoma įvertinti, kiek iš tiesų kainavo scenos rekonstrukcija, nes visus darbus atliko Vokietijos bendrovė "SBS Bühnentechnik GmbH".

Įtarimai dėl galimo lėšų iššvaistymo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo buvo pateikti penkiems asmenims, tarp jų ir LNOBT vadovui Gintautui Kėvišui.

Valstybės kontrolė buvo nustačiusi, kad teatras vykdydamas rekonstrukciją 2006–2009 metais ne kartą pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą - už scenos įrangą mokėjo brangiau nei buvo numatyta preliminarioje sutartyje, papildomai nupirko darbų ir įrangos už beveik 13 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rimas

rimas portretas
supraskite teisingai,Aferiugoms reikia ilgai ir turtingai gyventi...!!

dar neemigravęs

dar neemigravęs portretas
Kėvišas neteisėtai praturtėjo. Kodėl teisėsauga nesiima šio reikalo tirti?

www

www portretas
kur dideli pinigai ten ir /teisybe/ .........
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių