Kanapes augino namo rūsyje: rasta per 3 kg narkotikų

  • Teksto dydis:

Kalvarijos savivaldybėje ir Marijampolėje veikė gerai įrengtos kanapių laboratorijos, jose dirbo du broliai, pranešė policija. Iš viso rasta apie 3 kg narkotinių medžiagų.

Kanapių augintojus po beveik pusę metų trukusio tyrimo šeštadienį demaskavo Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Sulaikyti trys įtariamieji – vienas Kalvarijos savivaldybės ir du Marijampolės savivaldybės gyventojai. Du yra narkotinių medžiagų augintojai (vienas jų ir platintojas) bei narkotines medžiagas įgijęs asmuo.

Kanapių auginimo laboratorijos buvo įrengtos įtariamųjų gyvenamojo namo rūsyje Kalvarijos savivaldybėje ir viename iš garažų masyvų Marijampolės mieste. Čia pareigūnai paėmė didelį kiekį narkotinių medžiagų.

Laboratorijose darbavosi du broliai – Marijampolės savivaldybės gyventojai: 39-erių metų R. K. ir 40-metis E. K. Vienas iš brolių policija gerai žinomas, teistas už anksčiau vykdytas įvairias nusikalstamas veikas. Sulaikymo metu pas asmenis buvo surasta apie 100 gr. kanapių.

Patalpose, kuriose buvo auginamos kanapės, buvo įrengta ventiliacija, specialus apšvietimas, termometras–hidrometras, palaikantis nuolatinę temperatūrą ir oro drėgmę. Sienos išklijuotos šviesą atspindinčia termoplėvele, išvedžiota plastikinių vamzdžių drėkinimo sistema. Šiose laboratorijose rasta išdžiovintų kanapių ir jų dalių, ką tik nuskintų ir džiovinimų kanapių bei auginamų kanapių daigų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti maksimali įstatyme numatyta bausmė – laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dešimties metų. Už neteisėtą aguonų ar kanapių auginimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių