„Fusedmarc“ koncertas „Tamstoje“

Kiekvienas grupės „Fusedmarc“ koncertas – tai efektyvus audiovizualinis potyris leidžiantis klausytojui-žiūrovui persikelti į giluminį asmeninių fantazijų lygmenį.

Grupė „Fusedmarc“ susikūrė 2004m.Vilniuje ir dabar ją sudaro keli jauni ambicingi menininkai, susibūrę siekdami sujungti savo patirtis ir vaizduotę. „Fusedmarc“ yra šiuolaikinio meno ir garso projektas, ryžtingai nusiteikę pristatyti savo publikai maksimalų audiovizualinį poveikį.

Grupės pasirodymai – tai įspūdingas vizualinis reginys, kurį lydi elektroninių bei akustinių instrumentų muzika ir jaudinantis vokalas. Juose skaitmeninės instrumentuotės susilieja su iš anksto komponuojamomis muzikinėmis aranžuotėmis, visa tai suteikia grupės koncertams gyvumo ir spontaniškumo įspūdį. „Gyva“ vizualinė dalis emociškai atitinka kompozicijos sklandumą. Šis visų scenos komponentų suderinimas dar paryškina didelę koncertinę patirtį, suteikiant klausytojams galimybę atrasti netikėtų emocinių asociacijų. Kartu grupės reginiai yra savotiški audiovizualiniai „patyrimai“, atviri laisvam interpretavimui.
 
Grupės nariai taip pat aktyviai kuria bendrus projektus su įvairiais muzikantais, taip pat neretai dalyvauja kituose nekomerciniuose projektuose. „Fusedmarc“ nuolat dalyvauja Šiuolaikinio Meno Centro (ŠMC) projektuose kaip menininkai ir šiuolaikinių teatro pjesių muzikos kompozitoriai. Grupės dainininkė dažnai kviečiama bendradarbiauti su žymiais Lietuvos džiazo muzikantais. Be savo koncertų, „Fusedmarc“ taip pat organizuoja kasmetinį festivalį „Subject“, kuris švietimo ir pramogų pagrindu suteikia jauniems žiūrovams ir klausytojams galimybę susipažinti su naujausiomis muzikinėmis tendencijomis ir kryptimis, taip pat naujausiomis pasaulio elektroninės muzikos tendencijomis.

2005m. grupė gavo Lietuvos Alternatyvios muzikos apdovanojimą „Geriausio muzikinio proveržio“ kategorijoje. Populiariausias Lietuvos internetinis portalas www.ore.lt pripažino „Fusedmarc“ pagrindiniu 2005m. muzikiniu atradimu.

Nuo 2005m. kolektyvas rengia koncertus ir užsienyje: yra grojęs Maskvoje, Taline, Rakverėje, Rygoje, Daugpilyje, Berlyne, Dortmunde ir Patrase. „Fusedmarc“ buvo pakviesti dalyvauti tokiuose festivaliuose, kaip „Eurosonic“ (2008m., Groningen, Nyderlandai), „Sziget“ (2007m., Budapeštas, Vengrija), „Plektrum“ (2005m., Talinas, Estija), „Klusa Daba“ (2005m., Ryga, Latvija), „Elektronik Balticum“ (2006m., Dortmundas, Vokietija), „Patras – Europos Kultūros sostinė“ (2006m., Graikija), kur gavo nemažai teigiamų atsiliepimų ir sukėlė susidomėjimą. Šiuo metu „Fusedmarc“ ir toliau ieško galimybių koncertuoti ir už Lietuvos ribų.

Grupė „Fusedmarc“ neabejotinai yra vienas įdomiausių muzikos projektų visose Baltijos šalyse. Būdama viena iš Lietuvos alternatyviosios elektroninės muzikos scenos pradininkų, grupė jau užsitarnavo gerą vardą tarp daugelio muzikos žinovų kaip talentingiausias kolektyvas, atspindintis geriausias „downtempo“, „idm“0, „electronic“ ir „trip-hop“ muzikinių žanrų tradicijas.

2005m. įrašų leidybos tinkle “Sutemos” išleista plokštelė „Contraction“ greitai susilaukė dėkingos publikos pagyrų. Grupės „Fusedmarc“ muzika tebekeliauja paslaptingu ir mįslingu labirintu į harmonijos ir kontraindikacijų kupiną pasaulį.

Jau šį penktadienį grupės pasirodymas gyvos muzikos klube „Tamsta“.

„Fusedmarc“ sudaro:

CILIA – vocals, music,

NURASHO – programming, bass, guitar, keys, lyrics,

SYRTHA – video art, design.


Šiame straipsnyje: FusedmarcTamsta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių