Šventiškas festivalio vakaras – su „Camerata Klaipėda“

Šįvakar Klaipėdos koncertų salė kviečia miestelėnus ir uostamiesčio svečius pasiklausyti šventiškumu ir virtuoziškumu alsuojančios muzikos, kurią atliks „Camerata Klaipėda“ ir du plačiai žinomi solistai instrumentalistai.

Priešpaskutiniame festivalio „Salve Musica“ koncerte „Vakaro harmonijos“ su jaunatviškuoju orkestru muzikuos smuikininkas Vilhelmas Čepinskis ir altininkas iš Rusijos Mikhailas Bereznitsky's.

Šventinėje koncerto programoje skambės Maxo Brucho, Carlo Maria'os von Weberio, Felixo Mendelssohno-Bartholdy'o, Roberto Schumanno kūriniai. Be to, šiame koncerte Eugène'o Ysaÿe's „Vakaro harmonijos“ styginių kvartetui ir styginių orkestrui bei Henri'o Vieuxtempso Briliantinis duetas smuikui, altui ir styginiams Lietuvoje bus atlikti pirmąkart.

Orkestro meno vadovas V.Čepinskis pagroti drauge šįsyk pakvietė kolegą M.Bereznitsky'į. Kaip svečią apibūdino garsus rusų kompozitorius Rodionas Shchedrinas, tai „vienas geriausių pasaulio altininkų”.

M.Bereznitsky's aktyviai dalyvauja įvairiuose festivaliuose Rusijoje, Latvijoje, Vengrijoje, Italijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Anglijoje ir kitose šalyse. Aktyviai koncertuojantis Rusijoje ir užsienyje atlikėjas jau yra grojęs garsiausiose koncertų salėse Maskvoje, Sankt Peterburge, Poznanėje, Berlyne, Paryžiuje... Šis muzikantas yra trijų tarptautinių konkursų laureatas, Maskvos P.Čaikovskio konservatorijos profesorius.

Koncerte solo partiją grieš ir tautiečiams puikiai pažįstamas smuiko virtuozas V.Čepinskis. Paklaustas, ar nesugundė pasiūlymai muzikuoti užsienyje, kur buvo kviestas nesyk, Vilhelmas atsakė paprastai: „O man gera Lietuvoje. Labai patinka groti mažuose miestukuose. Ir kaimo močiutės numegzta lininė servetėlė - dovana artistui, manau, yra ne menkesnis pagarbos ir dėkingumo ženklas už gėlių salone sukomponuotą didžiulę puokštę. Svarbiausia - publikos nuoširdumas ir meilė“.

Šiemet mininti penkerių metų veiklos sukaktį „Camerata Klaipėda“ kasmet ruošia naujas koncertines programas, kurias pristato ir didmiesčiuose, ir periferijoje. Vien per šiuos metus orkestras surengė keturias dešimtis sėkmingų pasirodymų.

Festivalinio „Camerata Klaipėda“ koncerto „Vakaro harmonijos“ Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36) pradžia - 18 val. Bilietai - po 20, 30, 50 litų, studentams, moksleiviams, senjorams - su 20 proc. nuolaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių