F. Kukliansky: bendruomenė M. Zingerį prisimins kaip išmintingą, teisingą žmogų

Lietuvos žydų bendruomenė (LŽB) rašytoją, vertėją, ilgametį Vilniaus Gaono žydų muziejaus vadovą Marką Zingerį prisimins kaip išmintingą, teisingą žmogų, sako bendruomenės vadovė Faina Kukliansky.

„Labai gaila, kad taip anksti ir taip staigiai išėjo žmogus, mes, Lietuvos žydų bendruomenė, jį prisimename kaip išmintingą, teisingą žmogų, tikrą mūsų bendruomenės narį“, – BNS ketvirtadienį sakė LŽB pirmininkė F. Kukliansky.

Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus ketvirtadienį pranešė, kad eidamas 77-uosius mirė rašytojas, vertėjas M. Zingeris, daugiau kaip dešimtmetį buvęs šio muziejaus vadovu.

„Labai gaila, kad taip staigiai tenka atsisveikinti su žmogumi, kuris taip neseniai buvo kupinas gyvenimo planų. Mums labai trūks šito žmogaus ir mes visada geruoju prisiminsime jį ir jo indėlį į Lietuvos kultūrą, Lietuvos istorijos puoselėjimą“, – kalbėjo F. Kukliansky.

Užuojautą dėl M. Zingerio mirties ketvirtadienį paskelbė prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, kultūros ministras Simonas Kairys.

Prienuose gimęs poetas, prozininkas, dramaturgas ir vertėjas M. Zingeris Vilniaus universitete baigė žurnalistiką, vėliau Kaune dėstė filosofiją. 1991–1995 metais jis dirbo kultūros savaitraščio „Šiaurės Atėnai“ redakcijoje.

Jis yra išleidęs tris eilėraščių ir vieną apsakymų rinkinį, penkis romanus. Romanas „Aš sėdėjau Stalinui ant kelių“ yra pelnęs Liudo Dovydėno premiją. Jis taip pat vertė iš anglų kalbos.

M. Zingerio kūrinių išversta į anglų, jidiš, olandų, prancūzų, rusų, vokiečių kalbas, publikuota prozos bei poezijos rinktinėse Lietuvoje ir užsienyje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ui

Ui portretas
Gaila rašytojo, kažin kuo kukliaska buvo ? Gal kokia žymi veikėja ?

Taip Markas buvo išmintingas ir teisingas

Taip Markas buvo išmintingas ir teisingas portretas
Bet ne tu, Kukliansky

parmazonas

parmazonas portretas
Ar rasis bent vienas Lietuvoje,kas tave taip apreikštų,a Kuklianska?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių