Onkologiniai ligoniai kviečiami nemokamai dalyvauti kultūros renginiuose

  • Teksto dydis:

Onkologiniai ligoniai kviečiami nemokamai dalyvauti kultūros renginiuose. Šią iniciatyvą antradienį minint Pasaulinės kovos su vėžiu dieną pristatė kultūros ministras Šarūnas Birutis ir Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija.

Į projektą "Kartu sveikti lengviau" įsitraukė kelios dešimtys kultūros įstaigų, tarp jų - Vilniaus ir Kauno filharmonijos, Nacionalinis operos ir baleto teatras, Kauno valstybinis choras, Nacionalinė dailės galerija, Juozo Miltinio dramos teatras Panevėžyje, Alytaus teatras.

Sergantieji vėžiu gali registruotis Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijoje, kuri jiems pasiūlys kultūros renginius.

"Šiandien galime ir turime priminti, kad menas turi gydomąjį poveikį ir tai seniai yra įrodyta mokslininkų", - žurnalistams sakė ministras Š.Birutis.

Jis sakė tikįs, kad pernai pradėtas pilotinis projektas šiemet išsiplės, ir prie jo prisijungs dar daugiau kultūros įstaigų.

Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijos pirmininkas Gediminas Žižys sakė, kad projektas labai svarbus sergantiesiems.

"Ligoniai, sergantys onkologinėmis ligomis, dažniausiai būna vyresnio amžiaus, neretai pensinio amžiaus. Jų poreikis kultūros renginiams yra didelis. Buvimas teatre, spektaklyje, operoje, balete priverčia mus stabtelėti, susimąstyti. Visą gyvenimą skubėjome, dirbome, statėme namus ir staiga praradome sveikatą. Tuomet turime pervertinti savo pozicijas gyvenime, sudėlioti į kitas lentynėles vertybes", - sakė G.Žižys.

Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija taip pat pristatė specialią kortelę, kurią gavę onkologiniai ligoniai galės gauti nuolaidas kai kuriose vaistinėse, perukų parduotuvėse, sanatorijose, grožio salonuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių