Istorinių asmenybių meilės keliais

Vilnius mena ne vien legendą apie Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės meilę. Sostinės gidai Šv.Valentino dieną siūlo leistis ir kitų pikantiškų, jausmingų, keistų ir tragiškų meilės istorijų keliais.

Temines ekskursijas organizuojanti bendrovė "Vaiduokliai" meilės dienai siūlo romantišką naktinėjimą "Meilės istorijų naktis" prisimenant gražiausias Lietuvos sostinėje gyvenusių žmonių meilės istorijas. Žadama papasakoti, kokia Vilniaus gražuolė sudaužė garsaus carienės meilužio širdį, kaip keistai meilę reikšdavo būsimasis Prancūzijos ambasadorius ir kokius žavesio kerus pasitelkusi Venecijos smuklių dainininkė apsuko ne vieno žymaus lietuvio didiko galvą, tapo garsaus kompozitoriaus mūza ir didžių mūsų šalies vaikų motina.

Organizatoriai tikisi, kad šios ir kitos istorijos, pasakojamos romantiškai apšviestame senamiestyje, ne tik pakurstys romantiškus ekskursijos dalyvių jausmus, bet ir įkvėps tikriems meilės žygdarbiams.

Vilniaus turizmo informacijos centras, rengiantis ne vieną teminę ekskursiją, Šv.Valentino dieną taip pat siūlo prisiminti garsiausių Lietuvos ir Vilniaus moterų meilės istorijas. Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės gyvenimas – pirmoji lietuviškoji didelės meilės istorija, prilygstanti Romeo ir Džuljetos istorijai. Nors ne vieną kartą girdėta, daugeliui norisi vėl prisiminti Lietuvos istorijoje ypatingą vietą užimančią moterį. Juk Barbora tapo karaliene ištekėjusi iš meilės, o tai karalių santuokose buvo visiškai neįprasta.

Vykstant ekskursijai pasakojamos istorijos apie Onos meilę savo vyrui Vytautui Didžiajam, karaliaus Mindaugo ir Mortos meilės kelią, apie Adomo Mickevičiaus slaptus pasimatymus su ištekėjusia moterimi, Ugnės Karvelis paryžietiškas svajones ir kita.

Organizatoriai sako, kad dar visai neseniai, prieš kelerius metus, meilės istorijų ekskursijos būdavo ypač populiarios per mergvakarius ar bernvakarius. Dabar jas įvairiomis progomis savo darbuotojams dovanoja vis daugiau įmonių vadovų.


VIETA: Vilniaus senamiestis.

LAIKAS: vasario 14 d. 18, 22 val.

KAINA: 25–30 litų.

BILIETAI: "Meilės istorijų naktis" – "Tiketa", www.vaiduokliai.lt.

"Žymiausios Vilniaus moterys ir meilės istorijos" – Didžioji g. 31 (Rotušė), Vilnius, arba tel. 262 6470.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių