Koks paltas papuoš jus šį rudenį?

Dešimtus metus madai duoklę atiduodanti dizainerė Lilija Larionova visiems besimėgaujantiems bobų vasara siūlo pagalvoti apie šiltesnį ir jaukesnį viršutinį apdarą. Kad ir kaip gailėtumėte vasariškai lengvų ir stilingų audinių, pats metas pasirūpinti dailiu, išskirtiniu ir idealiai prie kūno linijų priglundančiu paltu.

Siluetai

 "Fashion design boutique“ dizainerė L.Larionova šį rudenį siūlo atkreipti dėmesį į paltų siluetus. Pasiūla išties didelė, todėl viršutinį apdarą vertėtų rinktis pagal individualią figūrą.Ypač madingi futliaro formos, kiek labiau prigludę, į apačią siaurėjantys arba išreikštos A formos siluetai. Jie gali būti ir kiek laisvesni, burbulo formos. Skirtumas vienas: ar norėsite pabrėžti taliją, ar ne?

Apykaklės

 Šį sezoną ypač madingos didelės, išraiškingos, aplinkinių dėmesį patraukiančios apykaklės.

Audiniai

 Rudeniniam paltui ieškokite kuo natūralesnių audinių: vilnos, kašmyro, alpakos.

Faktūros

 Nuo visiškai vientisos struktūros iki taip vadinamos "vištos kojelės". Pageidautina, kad tai būtų natūralus, gėlėmis, langeliais ar kitaip margintas audinys.

Spalvų gama

Likutis praėjusio sezono ryškumo. Kadangi ruduo ir žiema – pakankamai pilkas laikas, patariama nebijoti ryškesnių spalvų. Bet kas jų nemėgsta, gali naudoti vientisus natūralių atspalvių audinius.

Šalikai

 Atvėsus orams neprašausyte  turėdamos nors kelis masyvius šalikėlius. Tiesa, kartais pakankamai šilta ir didelė apykaklė (šiais metais jos itin madingos) atstoja  šalikėlį. Apsispręskite įvertinusios savo aprangos antsamblį. Jeigu šalikas tėra apsauga nuo šalčio, galbūt jo ir nereikėtų traukti į išorę. Tačiau jei šalikas – akcentas, jis turėtų būti masyvus ir derantis su viršutiniu drabužiu.

Diržai

Norėdamos būti madingos nepamirškite diržų. Tinka nuo labai stambaus iki labai plono. Jeigu palto siluetas A formos, diržas nebūtinas.Tačiau sezono aktualija – talijos linija. Norėdamos ją pabrėžti, diržą galite kilstelti kiek aukštėliau.

Kailiai

 Nepaprastai madingas paltų dekoravimas kailiais. Šiuo metu populiariausios – nusegamos apykaklės. Tai praktiška ir patogu. Juolab kad dėvėjimo sezonas pailgėja nuo pavasario iki rudens. Vėl aktualus karakulis, lapės ir meškėno kailis.

Stilistika

Įsivyrauja minimalizmas. Visa eklektika, kuri dominavo prieš kelis metus, pasitraukia. Daugiau dėmesio atitenka aksesuarams. Viršutinis rūbas tampa labai išraiškingas, o visa kita – vos matoma.

Dažniausiai pasitaikančios klaidos:

Klaidingai manoma, jog drabužių derinimas – brangus malonumas. Dizainerė L.Larionova tikina, kad pakanka žinoti pagrindines garberobo derinimo taisykles ir jūsų apranga bus vientįsa bei stilinga.

Neįvertinta figūra. Dažniausiai rūbas pasirenkamas ne todėl, kad tinka, o todėl, kad patinka. Nesistengiama galvoti, ar jis mums tinka? Taigi įvertinkite savo figūrą, o tik paskui rinkitės.

Prieš įsigydami drabužį nepamirškite pagalvoti apie bendrą garderobo stilistiką. Labai svarbu, kad jūsų pirkinys būtų tinkamas bent keliems garderobo variantams.

Nepersistenkite ir nepadauginkite savo aprangoje spalvų! Niekuomet neprašausite derindami dvi ar tris spalvas. Nepamirškite, kad papildomų akcentų jūsų garberobui suteikia avalynė, rankinė, kepurė, aksesuarai. Norėdami išvengti per didelio margumyno, paisykite saiko jausmo.


Šiame straipsnyje: paltasruduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių