„Eurovizijos“ organizatoriai teigia esą pasirengę šalinti palestiniečių vėliavas

  • Teksto dydis:

„Eurovizijos“ dainų konkurso organizatoriai ketvirtadienį pareiškė, kad pasilieka teisę pašalinti bet kokias palestiniečių vėliavas ir propalestinietiškus simbolius kitą savaitę Švedijoje vyksiančiame renginyje.

Apie tai pranešama dėl Izraelio dalyvavimo kasmetiniame muzikos konkurse kilus įtampai, susijusiai su septintą mėnesį vykstančiu karu prieš islamistų grupuote „Hamas“ Gazos Ruože.

Palestiniečius palaikančios grupės Malmės mieste planuoja didelius protestus.

Michelle Roverelli (Mišel Rovereli), Europos transliuotojų sąjungos (EBU), kuri kasmet rengia šį konkursą, komunikacijos vadovė, sakė, kad bilietų pirkėjams leidžiama atsinešti ir demonstruoti tik tas vėliavas, kurios simbolizuoja renginyje dalyvaujančias šalis, taip pat vaivorykštės spalvų vėliavą.

Ženevoje įsikūrusi EBU pasilieka teisę „pašalinti bet kokias kitas vėliavas ar simbolius, aprangą, daiktus ir plakatus, kurie, tikėtina, būtų naudojami transliacijų instrumentalizavimo tikslais“, sakė ji naujienų agentūrai AP.

M. Roverelli apie tai kalbėjo po to, kai Švedijos laikraštis „Goteborgs-Posten“ ketvirtadienį pranešė, kad konkurso organizatoriai uždraudė renginyje naudoti palestiniečių vėliavas ir politinius plakatus.

Konkurso metu nuolat matomos nacionalinės vėliavos, sirgaliams palaikant savo ir kitų šalių atstovus.

Kasmet šimtus milijonų žiūrovų pritraukianti šventė vyks gegužės 7–11 dienomis Malmėje, Pietų Švedijoje, po to, kai pernai pergalę iškovojo Loreen (Lorin), atlikusi dainą „Tattoo“.

Nugalėtojai įgyja teisę savo šalyje rengti kitų metų renginį. Švedija jį rengs septintą kartą.

Švedijos policija įspėjo, kad saugumas bus sugriežtintas, teigdami, kad šioje pasiturinčioje Šiaurės Europos šalyje padidėjo terorizmo grėsmė.

Propalestinietiški aktyvistai, norintys, kad konkursą 2018-aisiais nugalėjęs Izraelis būtų pašalintas iš „Eurovizijos“, paskelbė apie didelius mitingus miesto centre, už kelių kilometrų nuo Malmės arenos, kur vyks konkursas.

Praėjusį mėnesį Švedijos policija pranešė, kad gavo prašymą dėl demonstracijos Malmėje, kurios metu prieš vykstant konkursui būtų sudegintas Koranas. Pernai Švedija padidino teroro grėsmės lygį po Korano deginimo atvejų, kurie sukėlė protestus musulmonų pasaulyje.

Pastarosiomis savaitėmis Izraelio ir „Hamas“ beveik septynis mėnesius trunkantis karas visame pasaulyje sukėlė didelius protestus Jungtinių Valstijų universitetų miesteliuose ir už jų ribų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WTF?!

WTF?! portretas
Boikotuoti šituos degradus!Nestebintų,jeigu ir šiemet,genocido vykdytojams,iš "gailesčio" pergalę padovanotų,dėka "techninių nesklandumų".

?

? portretas
o kodel reikia salinti pilieciu kovojanciu su okupantais veliavas? tik apsikt tokia geyrovizija

Anonimas

Anonimas portretas
Žydų subinlaižiai. Ko norėt iš tų išsigimelių...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių