Uzbekistanas atšaukė festivalį, kuriame turėjo dalyvauti karą palaikantys rusų atlikėjai

  • Teksto dydis:

Uzbekistanas atšaukė muzikos festivalį, kuriame turėjo dalyvauti Kremliaus invaziją Ukrainoje palaikantys Rusijos atlikėjai, antradienį naujienų agentūrai AFP pranešė pareigūnai.

Sprendimas priimtas po to, kai anksčiau šiais metais panašų žingsnį žengė kaimyninis Kazachstanas.

Abi šalys yra artimos Maskvai, tačiau neparėmė jos invazijos į Ukrainą, o tai privertė sunerimti Rusijos sąjungininkus buvusioje Sovietų Sąjungoje.

Gegužės 20–21 dienomis Uzbekistano sostinėje Taškente turėjo vykti festivalis „Zhara“ (rusiškai „karštis“).

„Jis atšauktas dėl Rusijos dainininkų dalyvavimo ir jų publikacijų socialiniuose tinkluose“, – AFP sakė pagrindinės šalyje bilietų užsakymo tarnybos pareigūnas.

Jis teigė nesąs tikras, ar festivalis vis dar vyks.

Tačiau Taškento policijos atstovas spaudai patvirtino, kad „Zhara festivalis buvo atšauktas vidaus reikalų ministerijos įsakymu“.

Paklaustas, ar taip atsitiko dėl Rusijos atlikėjų, išreiškusių paramą Maskvos puolimui Ukrainoje, dalyvavimo, jis atsakė: „Teisingai.“

Tarp koncerto dalyvių turėjo būti ir Rusijos roko žvaigždė Grigorijus Lepsas, neseniai koncertavęs Maskvoje vykusiame patriotiniame mitinge, kuriame dalyvavo ir šalies prezidentas Vladimiras Putinas.

Taip pat koncertuoti turėjo rusų popmuzikos žvaigždė Olga Buzova, prokremliška atlikėja, kuri praėjusių metų pabaigoje nuvyko į Ukrainos rytus išreikšti paramos Maskvos kariams.

Praėjusį mėnesį dėl to, kas buvo įvardyta kaip nestabili padėtis pasaulyje, festivalis buvo atšauktas ir didžiausiame Kazachstano mieste Almatoje.

Azerbaidžanas, Maskvos sąjungininkas Kaukaze, praėjusiais metais festivalį taip pat atšaukė.

Vidurio Azijos valstybės su Maskva palaiko glaudžius ryšius, tačiau stengiasi išlaikyti diplomatinį neutralumą Ukrainos klausimu, nes siekia palaikyti gerus santykius ir su Rusija, ir su Vakarais.

 


Šiame straipsnyje: Rusijos atlikėjaikaras UkrainojeUzbekistanasatšaukė muzikos festivalį

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių