Paskirtasis ministras L. Kukuraitis siūlo keisti pabėgėlių priėmimo tvarką

  • Teksto dydis:

Paskirtasis socialinės apsaugos ir darbo ministras mato būdą, kaip Lietuvos priimtus pabėgėlius išlaikyti mūsų šalyje, todėl siūlo keisti šių asmenų integracijos tvarką. Linas Kukuraitis siūlo sekti Estijos pavyzdžiu.

„Jie (estai) nekelia (pabėgėlių – BNS) į tarpinį centrą, jie kelia tiesiai į savivaldybes – nuomoja būstą ir įkelia šeimą. Ir jie lieka Estijoje. Iš Latvijos, kur yra toks pat centras, kaip mūsų Rukla, jie išvyksta, kaip ir iš mūsų“, – penktadienį per susitikimą su Seimo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija pareiškė L.Kukuraitis.

Pasak jo, būstų pabėgėliams turėtų būti visų pirma ieškoma rajonuose, o ne didmiesčiuose.

„Didmiesčiuose nuomodami būstus jie pasmerkti skurdui“, – teigė paskirtasis ministras.

Jis sakė, kad dėl pokyčių priimant pabėgėlius tarsis su Vidaus reikalų ministerija, Lietuvos savivaldybių asociacija.

„Savivaldybėms tektų didžiausias krūvis“, – teigė L.Kukuraitis.

2015 metais L.Kukuraitis kartu su kitais nevyriausybininkais dirbo vyriausybinėje komisijoje, koordinavusioje užsieniečių, kuriems reikia prieglobsčio, perkėlimo į Lietuvą ir integracijos įgyvendinimo klausimus.

Šiuo metu Lietuva pagal Europos Sąjungos programą yra perkėlusi beveik 200 asmenų iš 1105 pabėgėlių, kuriuos yra įsipareigojusi priimti. Keliasdešimt perkeltų asmenų išvyko iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milžiniška Karbauskio klaida

Milžiniška Karbauskio klaida  portretas
buvo pasikviesti į savo partijos sąrašą ir į Vyriausybę tuos plumpročius Šakalienę ir Kukuraitį. Šaukštas šū..o statinę medaus pasmardina.

Anonimas

Anonimas portretas
jo... o musu jaunos seimos su mazais vaikais tegu ir toliau laukia po 100 metu eilese soc. busto... Estijoje ir pragyvenimo lygis ne LIETUVISKAS.

demagogas

demagogas portretas
mano nuomone pagal jo pasisakymus jis net neisivaizduoja esamos padeties o issisukdamas nuo tiesiu atsakymu imasi demagogijos destymo taktikos
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių