R. Karbauskis apie trijų ministrų atstatydinimą: tai logiškas sprendimas

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sveikina premjero Sauliaus Skvernelio sprendimą atstatydinti švietimo, kultūros ir aplinkos ministrus.

„Galiu pasveikinti premjerą, kad jis ryžtingai žengė tą žingsnį. Mes šnekėjome  apie tai, kad sprendimai dėl to, kad stiprinti, perinstaliuoti tam tikrose įtampose situaciją yra naudingi ir svarbūs, bet tikrai negalvojau, kad premjeras šiandien tą ryšis padaryti, bet jis ryžosi, manau, kad tik į gerą“, – BNS pirmadienį sakė R. Karbauskis.

Jis patvirtino, kad galimybę keisti šiuos tris ministrus su premjeru yra aptaręs, tik teigė nežinojęs, jog tai bus padaryta būtent pirmadienį.

„Apie tai buvom šnekėję su premjeru ne kartą, premjero pozicija buvo, kad pasikeitimai vis viena būtų buvę, kai po prezidento rinkimų vyksta privalomas Vyriausybės performavimas. Bet jo sprendimas tai padaryti dabar yra logiškas“, – pažymėjo R. Karbauskis.

Galiu pasveikinti premjerą, kad jis ryžtingai žengė tą žingsnį.

„Valstiečių“ vadovas kartu teigė, kad ministrams priekaištų dėl jų priimtų sprendimų neturi, o pagrindine bėda įvardijo komunikacijos trūkumą.

„Viena iš didžiausių problemų minėtų ministrų atžvilgiu – komunikacijos trūkumas, nesugebėjimas tam tikrų dalykų paaiškinti, vengimas kai kurių pokalbių, kurie būtų buvę būtini tos srities bendruomenei“, – teigė R. Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad dalies mokytojų streiką lėmęs etatinis mokytojų apmokėjimo modelis, dėl kurio kritikuojama švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, buvo priimtas Seime.

„Švietimo sektoriuje padaryta tiek daug sprendimų ir jie tokie svarbūs, šiandien sakyti, kad ministrė neteisingus sprendimus priiminėjo, (negalima – BNS), jie buvo priiminėjami Seime, tai ne viena ministrė sprendė dėl reformų, jos buvo Seime patvirtintos“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

„Didžiausia problema kyla dėl komunikacijos, dėl dalykų, kurie susiję galbūt su asmeninėmis savybėmis, bet šituo atveju nemanau, kad premjeras ar kas nors turi pretenzijų šitiems ministrams dėl sprendimų, kurie buvo priiminėjami. Kartais problema, kad sprendimai geri, teisingi, bet neiškomunikuojami, ir tai gimdo problemas, ir jos gilėja“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Kalbėdamas apie kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson atstatydinimą R. Karbauskis irgi pažymėjo, kad „kultūros sektoriuje bendruomenės nepasitenkinimas dažniausiai išreiškiamas, kad ministrė neranda laiko susitikti, bendrauti, paaiškinti kai kuriuos sprendimus“.

LVŽS vadovas teigė, jog pokalbiuose su S. Skverneliu nederino, kas pretenduoja užimti atsilaisvinusias pozicijas Vyriausybėje.

„Mes nederinom, kas užims tas pozicijas. (...) Premjeras atsakingas už tą sritį, partija dalyvaus, kiek reiks, nors šioje vietoje partija mažiausiai sprendžia, tai premjero prerogatyva“, – sakė R. Karbauskis.

Ministras pirmininkas S. Skvernelis pirmadienį paskelbė, kad keičia tris savo Vyriausybės ministrus – kultūros, švietimo ir mokslo bei aplinkos.

Premjeras žurnalistams teigė, kad taip nori duoti impulsą sėkmingiau vykdyti reformas šiose ministerijose.

S. Skvernelis sakė, kad trečiadienį įteiks teikimus prezidentei Daliai Grybauskaitei dėl švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės, kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson ir aplinkos ministro Kęstučio Navicko atleidimo.

Jis teigė apie šį sprendimą iš anksto neįspėjęs šalies vadovės.

Abejoja, ar naujieji ministrai bus politikai

Po premjero Sauliaus Skvernelio sprendimo atstatydinti švietimo, kultūros ir aplinkos ministrus, valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako abejojantis, ar naujų ministrų bus ieškoma tarp Seimo narių.

„Tuo labai stipriai abejočiau. (...) Manau, kad politikai daugiau klaidų padarytų, negu padaro profesionalai“, – pirmadienį Seime žurnalistams teigė R. Karbauskis.

Paklaustas, ar naujųjų ministrų vėl bus ieškoma tarp profesionalų, R. Karbauskis teigė, kad ši praktika pasiteisino.

„Ministrams nėra jokių pretenzijų dėl jų pastangų. Klaidų pasitaiko visada. Šioje vietoje daugiausia problemų susiję su komunikacija, o čia ne profesionalumo dalykais, o platesnių gebėjimų dalykas, kas su profesionalumu savo srityje nelabai susiję“, – tvirtino R. Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad kol kas kandidatai į ministrus nesvarstomi: „Dar nieko (kandidatūrų – BNS) neaptarinėjome“. 

Paklaustas, ar Aplinkos apsaugos komiteto vadovas Kęstutis Mažeika yra tarp kandidatų pakeisti ministro poste Kęstutį Navicką, R. Karbauskis stebėjosi, kodėl komiteto pirmininkas minimas šiame kontekste. 

„Nė vienoje diskusijoje nebuvo minėta ši pavardė“, – teigė R. Karbauskis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
chalujus;kaip jis gali "protingiau replikuoti???! chalujus

Logiska???

Logiska??? portretas
Seniai reikejo juos ispirt o Veryga pirmiausia...matai jai liaudis nebut sukilus tai ir laikytu tuos liurbius...ir dat sako logiska...nusisnekejo Karbis kaip ir visi kiti jo darbai

kol šis ūkininkas

kol šis ūkininkas portretas
valstybėje bandys įgyvendinti savo kėslus, tol mes stagnuosime. deja, bet jis tik Naisuose gali kažkiek susitvarkyti ir čia viskas, ribos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių