S. Skvernelis pritaria jo pokalbio su Seimo pirmininke paviešinimui

  • Teksto dydis:

Iš vidaus reikalų ministro pareigų atsistatydinantis Saulius Skvernelis pritaria, kad būtų paviešintas jo pokalbis su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene, BNS sakė ministro patarėjas.

„Ministras laukia ir pritaria pokalbio paviešinimui, nes tada visiems taps akivaizdu, kad į klausimus apie įvykį buvo atsakyta“, - teigė patarėjas Tomas Beržinskas.

Jis paneigė prielaidas, kas S.Skvernelis atsistatydinimo pareiškimą parašė dėl to, kad Seimo pirmininkė pranešė paviešinsianti jų ketvirtadieno vakaro pokalbį.

„Tikrai ne dėl įrašo (atsistatydino - BNS). (...) Pokalbio metu nebuvo pasakyta nė vienos įžeidžiančios, nė vienos nekorektiškos frazės“, - sakė ministro patarėjas.

Konfliktas tarp L.Graužinienės ir S.Skvernelio kilo ketvirtadienio vakarą, kai Vilniuje vyko iš policijos automatą „Kalašnikov“ pagrobusio vyro paieškos operacija. Bėglio visoje Vilniaus apskrityje ieškojo maždaug 3 tūkst. pareigūnų, buvo pasitelkta policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“, pasieniečių sraigtasparnis. Tuo metu Lietuvoje viešėjo Latvijos ir Estijos parlamentų vadovai bei kelios dešimtys parlamentarų. Seimo pirmininkė vyriausybinio ryšio telefonu paskambino vidaus reikalų ministrui sužinoti, kas vyksta, o šis, L.Graužinienės teigimu, jai pareiškė miegąs.

Seimo pirmininkė penktadienį pranešė, kad kreipėsi į Vyriausybinio ryšio centrą prašydama pateikti informaciją apie pokalbį ir pokalbio išklotinę.

Komentuodama situaciją prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad ministras savo elgesiu „ne pirmą kartą demonstruoja žemą politinį lygį“, „neprisiima ar nesupranta savo asmeninės atsakomybės“. Ji pabrėžė, kad vidaus reikalų ministras privalo laiku ir pilnai informuoti apie įvykius visus valstybės vadovus.

S.Skvernelis penktadienį parašė atsistatydinimo pareiškimą, teigdamas, kad iš pareigų traukiasi „vardan visuomenės intereso ir stabilumo šalyje, bendros globalios grėsmės akivaizdoje“.

Premjeras Algirdas Butkevičius sakė, kad ministro atsistatydinimo prašymas bus svarstomas tik po savaitės, kai Vyriausybės vadovas grįš iš Kinijos. Jis vylėsi, kad per tą laiką S.Skvernelis pakeis poziciją ir atsiims pareiškimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
Eilinis uzsakytas grybukonservinis straipsnis. Lietuvoje nera ne vieno nepiklausomo saltinio. Visur savo zmones gauna babkes uz tai kad butu palankus valdziai. Jus klaunai. Laikrastis Klaipeda -klaunu susiburimas. Jusu vasalai ir jus -esate lietuvos pilieciu pagrindinis priesas

ar

ar  portretas
skvernu vyriokas nors 1 nubaude uz igaliojimu virsiima? policininkai daro avarijas neatlieka savo pareigu ko pasekoje ivyksta nelaimes ir nieko.... o seimo Pir. arogantiskai daro nesamones ir trukdo dirbti buktai nuo jos plepalu kas pasikeis marai buktai rodo susirupinima ar tai ne biurokratiskai ir bobiskai kvaila?Isviso bobu turgus....

jjk

jjk portretas
Iš pokalbio įrašo paviešinimo paaiškės, kuris melavo: Graužinienė tvirtina, jog Skvernelis miegojo, Skvernelis tvirtina, jog tuo metu „koordinavo“ tarnybų darbą. Ir abu nori paviešinti įrašą? Bet kažkuris gi meluoja.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių