Kiek kartų deklaruoti?

Dienos rūpestis

Kiek kartų deklaruoti?

Kiek kartų gyventojas, siekiantis socialinės piniginės paramos - socialinės pašalpos ar kompensacijos už būsto šildymą, karštą ir šaltą vandenį, turi deklaruoti turimą turtą?

Turtas deklaruojamas Socialinės paramos centre kartą per metus, kai klientas kreipiasi dėl socialinės pašalpos arba kompensacijos už būsto šildymą, karštą ir šaltą vandenį. Kaip paaiškino Klaipėdos socialinės paramos centro (SPC) direktorės pavaduotoja Eglė Buivydaitė, jei klientas, pildydamas turto deklaraciją, nuslėpė turtą, pajamas - tai yra, kai nustatomas piktnaudžiavimo faktas, jis privalės pristatyti pažymą iš Valstybinės mokesčių inspekcijos apie deklaruotą turtą ir pajamas.

Prašymas socialinei pašalpai ar kompensacijai gauti pildomas kiekvieną kartą kreipiantis dėl paramos: pensinio amžiaus žmonėms - 2 kartus per metus, šildymo sezono pradžioje ir jam pasibaigus; asmenys arba šeimos, kuriose yra darbingo amžiaus asmenų, - kas 3 mėnesius, kreipiantis dėl socialinės paramos pratęsimo.

Prašymo formos apimtis su turto deklaravimu - 6 lapai. Prašymo, kuris pildomas dėl piniginės paramos arba kompensacijos pratęsimo, - 3 lapai.

Nuo Piniginės socialinės paramos įstatymo įsigaliojimo pradžios - balandžio 1 dienos - per 3 savaites buvo aptarnauti 2105 klientai. Visi jie turėjo deklaruoti turimą turtą. Vidutinis socialinės pašalpos gavėjų skaičius iki Piniginės socialinės paramos įstatymo įsigaliojimo buvo 1330 šeimų per mėnesį, kompensacijų - 2300 šeimų per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių