Lietuvoje švenčiama Valstybės atkūrimo diena

  • Teksto dydis:

Lietuva antradienį iškilmingais renginiais, koncertais bei tradiciniais laužais mini Valstybės atkūrimo dieną.

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė Prezidentūroje rytą kelioms dešimtims nusipelniusių Lietuvos ir užsienio šalių piliečių įteiks Valstybės apdovanojimus, popietę čia bus įteiktos Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos.

Vidurdienį S.Daukanto aikštėje rengiama iškilminga Baltijos šalių vėliavų pakėlimo ceremonija, kurioje prezidentė sakys kalbą.

Be kitų Vilniuje vyksiančių renginių vakare Gedimino prospekte bus uždegta 16 simbolinių laužų, o Katedros aikštėje organizuojamas koncertas.

Vasario 16-ąją viešais renginiais taip pat minės Kaunas, Klaipėda, Šiauliai ir kiti miestai.

Prieš 98 metus – 1918 metų vasario 16 dieną – Lietuvos Taryba Vilniuje paskelbė atkurianti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje.

Sveikina šalies vadovai

Šalies vadovai, sveikindami su Valstybės atkūrimo diena, ragina drąsiai svajoti apie Lietuvos ateitį su susitelkti ją kuriant.

Anot prezidentės Dalios Grybauskaitės, šalies ateitis turi būti nuolatos kuriama ir stiprinama kiekvieno lietuvio meile ir pasiaukojimu.

„Laisvės kelias nesibaigia ir šiandien – juo žengiame jau būdami kitokie: drąsūs, veržlūs, stiprūs, prireikus pasiryžę ir vėl kartu ginti savo gimtąją šalį, mūsų Tėvynę. Turėdami drąsos svajoti apie Lietuvos ateitį ir kurti savo svajonių Lietuvą (...). Tebūna Valstybės gimtadienis ir kiekvieno lietuvio asmeninė šventė“, – teigiama D.Grybauskaitės sveikinime.

Premjeras Algirdas Butkevičius savo ruožtu pabrėžia, kad artėjantis valstybės atkūrimo šimtmetis – svarbi proga pajusti bendrumą. Anot jo, „esame amžiams įkvėpti Lietuvos ateities ir turime susitelkę dirbti siekdami jos klestėjimo“. 

„Šiame politinio nerimo kupiname pasaulyje mus jungia tikėjimas Tėvyne, jos gerovės idėja. Linkiu visiems džiugios valstybingumo šventės, tegul pakylėta dvasia sklinda iš Gedimino miesto tolyn – po Lietuvą ir pasaulį“, – sako A.Butkevičius.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad lietuviams nėra neįmanomų dalykų, ir ragina kiekvieną „prisiimti savąją atsakomybės dalį už laisvę, jos puoselėjimą ir atmintį“.

„Lietuvių tauta ne kartą įrodė, kad nėra neįmanomų dalykų, kai visa savo esybe tikime tiesa ir laisve“, – pažymi ji.

Prieš 98 metus – 1918 metų vasario 16 dieną – Lietuvos Taryba Vilniuje paskelbė atkurianti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Su didelia nuoskauda.

Su didelia nuoskauda. portretas
Esame seima garbaus amziaus.Si diena mums sventa.Ziurime ir braukiame asaras.Juk mes atstovejome,iskovojome nepriklausomybe.Keliama musu trispalve ir stai reklama,,duokim garo,,.paciam sventes vidury.Ar musu Lietuvos TV sedintis negerbia musu ,Negerbia sios sventes?

Aleksandras Arturas Miciudas - Is ARGENTINOS !!!

Aleksandras  Arturas  Miciudas - Is  ARGENTINOS !!! portretas
Su VASARIO 16-ja !!! Sveikiname nuosirdziai , Lietuvos Informacijos Biuras Argentinoje. Vardan tos LIETUVOS!!!

Savas protas

Savas protas portretas
Šventė ir pinigų kiekis yra netapatūs dalykai, ponai watnykai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių