Sekmadienį Lietuvoje įvedamas vasaros laikas

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Lietuvoje bus įvestas vasaros laikas – 3 valandą nakties laikrodžių rodykles reikės pasukti viena valanda pirmyn.

Vasaros laikas galios septynis mėnesius – iki spalio pabaigos.

Laikas Lietuvoje, kaip ir visose ES valstybėse narėse, keičiamas dukart per metus, vykdant neribotai galiojančią ES direktyvą dėl vasaros laiko. Briuselis kas penkerius metus skelbia komunikatą, kuriame nurodomas tikslus vasaros laiko įvedimo ir atšaukimo grafikas.

Vasaros laikas kasmet įvedamas paskutinį kovo sekmadienį, pasukant laikrodžio rodyklę valanda į priekį, o atšaukiamas paskutinį spalio sekmadienį.

Daugelis ES šalių vasaros laiką įsivedė praėjusio amžiaus 9-ajame dešimtmetyje.

Geografiškai penktadalis Lietuvos (vakarinė dalis) patenka į pirmą, likusi dalis – į antrą laiko juostą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kerbedzio koncertas

kerbedzio koncertas portretas
buvo fantastinis-visa arena kart soko ir dainavo

Durnių Laivo Kapitonės nuomonė:

Durnių Laivo Kapitonės nuomonė: portretas
Rinkimai 2016 i Seima ir kodel nebalsavau už socdemus: Socdemai buvo dauguma ir todel jie atsakingi kas vyko Lietuvoje ju valdymo metu. Ne Rusija su Putinu... Ne marsieciai... O socdemai. Ir už užsienio politika taip pat. PIRMA - Del to, kad nenustojo sukioti laikrodžio rodykliu rudeniais pavasariais. Man tai netinka... Juk galejo paklausti pas darželinukus darželinuku mamas ir darželinuku aukletojas -kenkia vaikams ir ar tinka rodykliu sukiojimas. Man pakako vienos šitos priežasties. Gal ir savižudžiu sumažetu? Juk pirmi Pasaulyje... Neapsisprendusiems - yra dar keletas mažu demeliu:

lietuve

lietuve portretas
buvo zadama ,kad sukios laikrodzius iki 2016m.dabar jau 2017....niekam nesvarbu zmoniu sveikata,del perukiojimo laikrodziu.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių