Vilnius legalizuoja gyvūnėlių kapines

Neoficialios naminių gyvūnų kapinaitės sostinės Karoliniškių mikrorajone taps oficialiomis. Vilniaus valdžia jau pradėjo ruoštis legalizuoti keturkojų kapines.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas "Vilniaus dienai" sakė, esą kapinaites nutarta legalizuoti, užuot kūrus naujas Karoliniškėse ar kuriame kitame sostinės mikrorajone.

"Negi dabar mėginsi ieškoti ir populiarinti kitą vietą, kai ji natūraliai susiformavusi? Tiesiog reikia įteisinti, sutvarkyti", – aiškino G.Paluckas.

Pašnekovo teigimu, kai kapinaitės Karoliniškėse bus legalizuotos, sostinės valdžia pasirūpins jų apsauga ir priežiūra. Tačiau kol kas nenuspręsta, ar keturkojų laidojimas bus mokamas. Taip pat nenutarta, ar legaliose kapinaitėse bus galima laidoti visus gyvūnėlius, ar tik tuos, kurie oficialiai įregistruoti.

Nors darbai jau pajudėjo iš mirties taško, G.Paluckas nesiryžta prognozuoti, kada Vilniuje bus oficialios gyvūnėlių kapinės. "Kadastriniai matavimai dar neatlikti, sklypas nesuformuotas. Bet Miesto plėtros departamentas tai daro", – sakė jis.

Legalių kapinaičių plotas, savivaldybės administracijos vadovo žodžiais, bus maždaug toks pats, koks yra dabartinių, nelegalių kapinių.

Karoliniškėse esančiomis kapinaitėmis sostinės valdžia susirūpino po "Vilniaus dienos" publikacijos, kurioje skelbėme, kad kapinaitėse maisto ieško aplinkui besišlaistančios lapės. Vilniečiai kapinaičių apylinkėse teigė matę išdraskytus kapelius, apgraužtas keturkojų kūno dalis.

Karoliniškių seniūnė Violeta Gedminaitė nėra didelė kapinaičių legalizavimo savo seniūnijoje šalininkė. Ji tik iš "Vilniaus dienos" sužinojo apie tokius sostinės valdžios planus, tačiau piktintis neskubėjo.

"Gal viskas apgalvota, gal bus tvarkinga, – svarstė V.Gedminaitė. – Gal aš išsakysiu savo nuomonę. Bet kol kas tik iš jūsų sužinojau, kad tai bus daroma."

Vis dėlto seniūnė laikosi savo nuostatos ir norėtų, kad gyvūnėlių kapinaitės būtų įkurtos kitoje sostinės seniūnijoje.

Jei legalizavimo darbai vyks sklandžiai, gali būti, kad Vilnius aplenks kitus šalies miestus, įregistruodamas pirmąsias oficialias gyvūnų kapines.


Šiame straipsnyje: gyvūnų kapinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

D.

D. portretas
Taip pat būtų naudinga įsteigti laidojimo biurus ir užpirkdinėti mišias.

Dalia

Dalia portretas
O kodėl negalima laidoti šunį šalia šeimininko,arba šeimininką-šalia šuns?.Juk dabar šeimininko ryšiai su šunimi dažnai stipresni,nei su kitais šeimos nariais.Jį vedasi su savimi dažniau,nei savo vaikus.

Saulius1

Saulius1 portretas
Taigi, va ir turės šuneliai oficialią vietą kur galės ateit pakaukt prie savo gentainių kapų.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių