VTEK nenustatė, kad FNTT vadovas būtų kerštavęs pavaldiniui

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nutraukė tyrimą dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus, kurį buvęs pavaldinys kaltino kerštu.

Etikos sargų vertinimu, K.Jucevičių ir buvusį FNTT darbuotoją Nėrijų Kisielių, kuris kreipėsi į VTEK dėl to, kad K.Jucevičius jo atžvilgiu inicijavo tarnybinį patikrinimą, siejo tarnybos santykiai.

"Tai yra vadovo dispozicija vertinti pavaldžius darbuotojus", - BNS teigė VTEK atstovas Tomas Čaplinskas.

N.Kisielius teigė, kad K.Jucevičius galėjo būti šališkas inicijuodamas patikrinimą ir 2013 birželį pasirašydamas įsakymą dėl jo tarnybinio nusižengimo. K.Jucevičiaus pasirašytoje patikrinimo išvadoje konstatuota, kad N.Kisielius padarė tarnybinį nusižengimą.

N.Kisielius atkreipė dėmesį, kad FNTT vadovas galėjo kerštauti už 2011 metų gegužę pačiam K.Jucevičiui konstatuotą tarnybinį nusižengimą, kurį tyrė N.Kisielius.

"Komisija mano, kad tai tiesiog buvo tarnybos santykiai tie tarnybiniai patikrinimai tiek vieno, tiek kito atžvilgiu. Komisija nemano, kad iš tarnybinių tyrimų inicijavimo kyla privatus interesas, galintis turėti įtakos priimant atitinkamus sprendimus ir sukeliantis interesų konfliktą. Duomenų apie galimą kitokio pobūdžio suinteresuotumą negu tarnybinis komisija neturi" , - aiškino T.Čaplinskas.

Jo teigimu, VTEK nevertino, ar tarnybinis patikrinimas N.Kisieliaus atžvilgiu buvo pagrįstas.

"VTEK nesuteikta teisė vertinti, ar tarnybiniai patikrinimai atlikti pagrįstai - čia ne VTEK sritis, nebuvo kvestionuojami tie dalykai", - aiškino jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių