KU Menų fakulteto Choreografijos katedra minės 45-ąjį jubiliejų

Menų fakulteto Choreografijos katedra – viena brandžiausių Klaipėdos universitete, šį pavasarį švenčianti savo 45-erių metų sukaktį.

Įkurta 1967 m. tuometiniame Vilniaus pedagoginio instituto Muzikos fakultete, 1971-ųjų rudenį ji buvo perkelta į Klaipėdoje naujai steigiamą Šiaulių pedagoginio instituto Muzikos fakultetą, kuris vėliau priklausė Vilniaus konservatorijai, paskui – Lietuvos muzikos akademijai, o 1995 m. integravosi į Klaipėdos universitetą.

Vienintelės tokios Lietuvoje choreografijos programos, rengiančios plataus profilio ir aukštos kvalifikacijos šokio meno specialistus, pagrindinis tikslas – puoselėti tautišką šokį, liaudies tradicijas ir papročius, populiarinti svarbiausia, kuo pasauliui gali pasigirti lietuvių tauta – savita kultūra. Tai didžiulis žymaus Lietuvos choreografo, įvairių dainų ir šokių švenčių baletmeisterio, katedros įkūrėjo ir ilgamečio jos vedėjo, profesoriaus Juozo Gudavičiaus nuopelnas bei visų jo mokinių ir pasekėjų, katedros pedagogų, absolventų, o ir dabartinių studentų įnašas.

Per 45-erius gyvavimo metus choreografijos katedrą baigė ir šokio bakalaurų ar magistrų diplomus gavo apie 700 absolventų. Šiuo metu katedroje dirba 11 pedagogų, 5 koncertmeisteriai, studijuoja 40 studentų.

Minint prasmingą sukaktį, kartu jaučiant nuoširdžią pareigą pagerbti J. Gudavičiaus atminimą prisimenant jo asmenybę, meninę, kūrybinę bei pedagoginę veiklą, ir kaip kiekvieną pavasarį pažymint itin svarbią choreografams Tarptautinę šokio dieną, katedroje balandžio 26-ąją organizuojami šventiniai renginiai.

Penktadienio rytą (11 val.) numatyta Tarptautinė mokslinė-metodinė konferencija  „Nūdienos šokio meno tendencijos ir sprendimo būdai“ (pranešėjai – pedagogai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos aukštųjų mokyklų). 17 val. po iškilmingos ceremonijos, kurios metu renovuota didžioji auditorija bus pavadinta profesoriaus Juozo Gudavičiaus sale, vyks šventinis vakaras – choreografijos katedros studentų ir pedagogų parengtas koncertas „Pasodino ąžuolą...“.

Kviečiami ir laukiami visi katedros absolventai, buvę darbuotojai, profesoriaus giminaičiai ir artimai jį pažinę asmenys, taip pat universiteto bendruomenės nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių