„Lietuva – jūrinė valstybė“: apie jūrinių nuotykių riterius

Paskutinės ciklo „Lietuva – jūrinė valstybė“ laidos žvejyba Neringoje nebuvo pati sėkmingiausia – į žvejų tinklus tądien taip ir nepakliuvo nė vienas ungurys. Tad lietuvių pamėgto delikateso vaizdu teko pasigrožėti tik žuvies rūkykloje.  Čia pat skambėjo ir optimistiniai, ir liūdnoki žvejų  pamąstymai apie tradicinį pajūrio gyventojų amatą bei jo perspektyvą.

Na, o Klaipėdos pakrantėse į laidos kūrėjų tinklus pateko intriguojančios „žuvys“: legendinės jachtos „Lietuva“ žygių liudytojai ir jaunoji buriuotojų karta, tąvakar palikusi Klaipėdos uostą ir iškeliavusi ginti Lietuvos garbės į prestižinę Europos buriavimo regatą.

Dar labiau nustebino du jauni ir gražūs klaipėdiečiai, tądien visai neišsigandę audringos Baltijos bangų ir nėrę į jas su savo baidarėmis. Prieš porą metų šiems vyrams sėkmingai pavyko baidarėmis perplaukti jūrą. Na, o tuo metu, kai prie ekrano stebėsite laidą, vienas iš jų ir vėl bus kelyje. 22 metų studentas Domantas Laukevičius liepos 1-ąją savo baidare išplaukė iš Talino Klaipėdos link. Žygeivis per dvi savaites ketina įveikti 700 kilometrų atstumą. Ir visa tai - vardan Lietuvos – jūrinės valstybės.

Jautrios ir šiltos, romantiškai nutrūktgalviškos istorijos – laidoje „Lietuva – jūrinė valstybė“ sekmadienį, liepos 8-ąją, 16.10 val. per LTV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PlaukimasJachta.lt

PlaukimasJachta.lt portretas
pasiplaukiojimas jachta po Kauno marias ir baltijos jūrą

Jo

Jo portretas
Mane šikt varo išgirdus žodžius,kad Lietuva jūrinė valstybė.Ar dėl kelių jachtu mes jau jūrinė valstybė? Pats einu i jūrą ir noriu pasakyt kad vienetai lietuvių jureiviai,dauguma lietuvos rusai kurie atstovauja lietuvą nemoėdami jos kalbos.Didieji jūreiviai filipinai paskui rusai. Du skirtingi dalykai, priėjimas prie jūros ir būti jurininkais,o apie jūrine valstybę nėr nei kalbos. Ta pati valstybė iš tu kelių jurininku nulupa tokius pinigus,dokumentu tvarkymas,diplomų keitimas,medicininė ir t.t poros tūkstančių litų prmažai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių