Psichinių ligonių gydyme Klaipėdoje - pokyčiai

Būtina keisti visuomenės požiūrį į psichinius ligonius, tuo įsitikinę Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovai atidarė du naujus skyrius Psichiatrijos filiale.

Po pastatų rekonstrukcijos Psichiatrijos filiale įkurti du nauji modernūs skyriai – Ūmių psichikos sutrikimų Bangų gatvėje ir Diferencijuotos kompleksinės psichiatrinės pagalbos vaikui ir šeimai. Pastarasis skyrius atidarytas Bokštų gatvėje.

Pasak Respublikinės Klaipėdos ligoninės psichiatrijos filialo vadovo Algirdo Narinkevičiaus, pastatų renovacija ir dviejų skyrių įkūrimas leis švelninti nuo sovietmečio užsilikusią visuomenės stigmą – psichiatriją.

Porą metų trukęs kapitalinis abiejų pastatų remontas kainavo per 5 mln litų. Lėšos skirtos iš ES struktūrinių fondų ir Valstybės biudžeto.

31 lovą turinčiame Ūmių psichikos sutrikimų skyriuje gydomi pacientai dėl paūmėjusios šizofrenijos, neurozės, depresijos ar kitų psichikos ligų.

20 lovų Diferencijuotos kompleksinės psichiatrinės pagalbos vaikui ir šeimai skyriuje gydomi jaunieji pacientai dėl elgesio ir emocijų sutrikimų, agresyvaus elgesio.

Dažniausiai tai būna vaikai iš probleminių šeimų, globos namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rimante

rimante portretas
Dekui Dievui ir visiems, prisidejusiems prie to, kad sergantys galetu be patyciu, pazeminimo ir isankstinio "nurasymo i atliekas" gydytis sias sunkias ligas... Taip, tai yra ligos, kuriomis susergama, ir tai gali atsitikti su kiekvienu is musu. Tereikia netiketo likimo smugio... O kai skauda dusia, kai siela sopa, nepadeda nei analgetikai, nei gipsas, padeda tik demesys, laikas, santykiu siluma, jauki, namine aplinka, personalo kantrybe, kad kazkur, tunelio gale, galetum izvelgti vilties zibureli... Aciu visiems!

dali.

dali. portretas
Apgailėtinas vaizdas buvo Bangų gatvėje. Tarsi zoologijos rezervatas xxI amžiuje.Komentuoju kaip mama, kasdien stovinti ant karštų žarijų, turėdama dukrą su 251 kodu.Gėda ne tiem, kurie serga. Gėda tiem, kurie nesistengia dėl NETOBULOS SVEIKATOS APSAUGOS SISTEMOS. Tai gyvenimas su vaistais iki gyvos galvos net nesistengiant tai SISTEMAI, kad paprasčiau būtų galima "PELNYTI" nedarbingumo lygio įvertinimo nustatymo. Kokiu dar nevispročiu reikia patapti, kad turėti bent kokių lengvatų ir nelakstyti į Darbo biržas, kad kas mėnesį išsirašyt vaistus, kad juos kompensuotų.Džiugina , kad Klaipėdiškiai pasistengė dėl dviejų skyrių renovacijos. Bent TIEK.Man, kaip mamai, tik lašas okeane.O skandintis turi tie, kurie SERGA.Ir mamos, kurių gyv enimas priklauso nuo ligonių. Kada nors mamos miršta. Ir paprasčiausiai, mes nežinosim tų sergančių atžalų LIKIMO. Aš einu kaip VIENIŠA VILKĖ prieš vėją. kuris NEKEIČIA KRYPTIES. Man gėda už tai, kad gyvenu netobuloj nė per kiek valstybėj, kuri tarsi nenori žinoti, KIEK JŲ DAUG. Tai KORIDORIAI, kuriais nevaikšto tie, kurie turėtų PRASIEITI, kad kažką pakeistų netobuloj SVEIKATOS draudimo sistemoj. Ačiū ir už tiek, bet kai reikia, vistiek važiuojam ten, kur daugiau civilizuotų žymenų.

sigitas

sigitas portretas
O ar bus įrenktas apsimetusių ligonių skyrius ?Deja...deja Daug kam patinka ,kai pinigai bira iš dangaus su psihiatrų pagalba....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių