Peliukas Mikis švenčia 80-metį

Bene garsiausias animacinių filmų veikėjas Peliukas Mikis lapkričio 18 dieną švenčia garbingą jubiliejų. Lygiai prieš 80 metų užgimusį personažą dar ir šiandien garbina vaikai.

Peliukas Mikis pirmą kartą ekrane pasirodė 1928-aisiais animaciniame filme „Vilis iš garlaivio" (angl. „Steamboat Willie"). Tai buvo pirmasis kino istorijoje įgarsintas filmukas, sukėlęs revoliuciją iki tol vyravusioje nebyliosios animacijos epochoje.

Paties Volto Disnėjaus balsu prakalbęs Mikis visais įmanomais būdais mėgino patraukti pelytės Mini dėmesį. Dėl jos Mikis net subūrė laivo denyje žvėrių orkestrą ir padainavo mylimajai serenadą, taip ne juokais užrūstindamas laivo kapitoną Pitą. Toks siužetas su kaupu pateisino kūrėjų tikslą - prajuokinti žiūrovus.

Peliukui populiarėjant buvo sukurti ir kiti jo draugai: ančiukas Donaldas, jo simpatija Deizi, nenuoramos Plutas ir Gufis.

Šią animacijos pasaulio įžymybę sukūrė vienas talentingiausių kūrėjų Ubas Iwerksas, kuris sugebėdavo nupiešti apie 700 Peliuko Mikio paveikslėlių per dieną.

Iki šių dienų Peliuko Mikio atvaizdas laikomas Volto Disnėjaus kompanijos simboliu.


Šiame straipsnyje: Peliukas Mikisvoltas disnėjus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių