J.Laucius nušalintas nuo E.Kusaitės bylos

Generalinis prokuroras Darius Valys nušalino prokurorą Justą Laucių nuo terorizmu įtariamos Eglės Kusaitės bylos. Jis taip pat bus svarstomas Prokurorų Etikos komisijoje.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, Prokurorų Etikos komisijai pavesta ištirti ir įvertinti, ar vieši prokuroro J.Lauciaus pasisakymai ir atsisakymas leisti susitikti su E.Kusaite Žmogaus teisių stebėjimo instituto vadovui atitinka prokurorų elgesio etikos kodekso normas.

Jau antradienį Vilniaus apygardos teisme, kur buvo skelbiama nutartis vietoje J.Lauciaus pasirodė Generlinės prokuratūros prokurorė Nijolė Frolova, kuri tyrė E.Kusaitės skundą, esą jos apklausa buvo vykdoma Valstybės saugumo departamento patalpose ir ją ten mušė trys rusai.

J.Frolova paneigė E.Kusaitės žodžius ir jokių prokuroro J.Laiciaus nusižengimų nenustatė.

Dėl galimų pažeidimų, nušalinti J.Laucių nuo šios bylos generalinio prokuroro prašė europarlamentaras Leonidas Donskis, Pilietinės visuomenės instituto direktorius Darius Kuolys bei Žmogaus teisių stebėjimo instituto direktorius Henrikas Mickevičius.

Ketvirtadienį E.Kusaitės suėmimas pratęstas dar dviem mėnesiams, nors pati terorizmu įtariama mergina neigia savo kaltę ir prašėsi paleidžiama į laisvę.


Šiame straipsnyje: KusaitėLaucius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių