Graikijos finansų ministro žmona gynė vyrą nuo anarchistų restorane

  • Teksto dydis:

Grupė anarchistų antradienio vakarą svaidė stiklinius indus į Graikijos finansų ministrą Janį Varufakį (Yanis Varoufakis) ir jo žmoną Danaję (Danae), kilus konfliktui viename Atėnų restorane, bet sutuoktinė apkabino savo vyrą, dangstydama jį nuo užpuolikų, pranešė Finansų ministerija.

Sutuoktiniai buvo ką tik baigę vakarieniauti su draugais bohemiškame Eksarchijos rajone, kur dažnai rengiamos ultrakairiųjų protestuotojų demonstracijos, kai tos grupuotės nariai įėjo į restorano kiemą ir pareikalavo, kad ministras bei jo žmona paliktų „jų teritoriją“.

J.Varufakis nurodė, kad jo žmona, kuri yra menininkė, per tą ataką pridengė jį savo kūnu. Užpuolikai „kelias akimirkas mėgino pasiekti mane, neužgaudami jos“, ministerija citavo savo vadovo žodžius.

Vėliau „jie greitai atsitraukė, toliau keikdamiesi ir grasindami, išėjo iš kiemo ir laukė mūsų prie restorano“, pridūrė J.Varufakis.

Pranešime nenurodoma, kas išprovokavo tą išpuolį. Iškalbus ekonomistas J.Varufakis užsitikrino didelį palaikymą Graikijoje dėl savo nepritarimo griežto taupymo politikai, tačiau taip pat yra kritikuojamas dėl ekscentriško būdo ir fotosesijos vienam Prancūzijos žurnalui.

Ministras sakė manantis, kad užpuolikams labiau rūpėjo, kad jis pasijustų nepatogiai, o ne jį sužeisti.

Iš restorano išėję sutuoktiniai išvažiavo savo motociklu.

„Pradėjau su jais dialogą, sakydamas, kad noriu juos išklausyti – net jeigu būčiau sumuštas, – pasakojo J.Varoufakis. – Po 15 minučių įtempto, bet nesmurtinio pokalbio aistros aprimo.“

Graikijos premjeras Aleksis Cipras (Alexis Tsipras), stringant deryboms dėl reformų, kurias Atėnai turėtų vykdyti mainais į finansinę pagalbą, skyrė J.Varufakiui mažiau reikšmingą vaidmenį, pirmadienį pertvarkęs Graikijos komandą derybose su skolintojais iš Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fondo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių