Sirijoje numuštas Rusijos sraigtasparnis, žuvo 5 žmonės

  • Teksto dydis:

Sirijoje pirmadienį buvo numuštas Rusijos karinis transporto sraigtasparnis Mi-8, o visi penki juo skridę žmonės veikiausiai žuvo, pranešė Kremlius.

„Kaip teigiama informacijoje, gautoje iš Gynybos ministerijos, buvusieji tame sraigtasparnyje žuvo. Jie žuvo didvyriškai, nes mėgino nukreipti orlaivį tolyn, kad sumažintų žmonių aukų ant žemės“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas D. Peskovas.

Gynybos ministerija nurodė, kad minėtame orlaivyje buvo penki žmonės.

„Kremlius nuoširdžiai užjaučia visus mūsų žuvusių kariškių artimuosius“, – pridūrė D. Peskovas.

Kol kas nenustatyta, kas kaltas dėl šio incidento.

Per Rusijos karines operacijas Sirijoje anksčiau buvo prarasti du sraigtasparniai. 2016-ųjų balandį prie Chomso miesto sudužo rusų sraigtasparnis Mil Mi-28, ekipažo vadas ir šturmanas žuvo.

Pernai lapkritį per gelbėjimo operaciją, ieškant turkų ginkluotųjų oro pajėgų numušto lėktuvo Su-24 lakūno, buvo prarastas sraigtasparnis Mi-8. Apšaudžius smogikams, žuvo Rusijos jūrų pėstininkas.

Dabartinis incidentas buvo mirtingiausia vienkartinė Rusijos pajėgų Sirijoje ataka nuo praėjusių metų rugsėjo, kai Maskva įsikišo į karo veiksmus Sirijoje, kad padėtų prezidento Basharo al-Assado (Bašario Asado) vyriausybei. Bendras Rusijos pajėgų aukų skaičius Sirijoje dabar yra 18.

Britanijoje registruota žmogaus teisių stebėsenos Sirijoje organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodo, kad sraigtasparnis nukrito ties administracine siena tarp Idlibo ir Alepo provincijų šalies šiaurės vakaruose.

Beveik visą Idlibą kontroliuoja galinga islamistų koalicija bei džihadisų pajėgos, tarp kurių yra ir buvęs „Al Nusra“ frontas, dabar vadinamas „Fateh al-Sham“ frontu, atsisakiusiu ryšių su „al Qaeda“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių