Sprendimas kavinėje siautėjusio užpuoliko partnerę paleisti už užstatą atšauktas

  • Teksto dydis:

Teismas atšaukė sprendimą paleisti už užstatą Sidnėjaus kavinėje siautėjusio užpuoliko Mano Harono Moniso partnerę, kai Australijos pareigūnai paprašė peržiūrėti jos bylą, kilus visuomenės pasipiktinimui, jog sunkiu nusikaltimu įtariama pora buvo palikta laisvėje.

35 metų Amirah Droudis (Amira Drudis) jau metus gyveno paleista už užstatą po to, kai buvo apkaltinta dėl M.H.Moniso buvusios žmonos nužudymo. M.H.Monisas taip pat buvo laisvėje, nors buvo įtariamas prisidėjęs prie tos žmogžudystės, taip pat įvykdęs virtinę nusižengimų, susijusių su lytiniu priekabiavimu.

M.H.Moniso buvusi žmona Noleen Hayson Pal (Nolin Heison Pal) buvo žiauriai nužudyta 2013 metų balandį: moteriai buvo 18 kartų smogta peiliu, o jos palaikai buvo sudeginti Sidnėjaus vakariniame rajone.

Pasipiktinimas dėl sprendimo įtariamuosius paleisti už užstatą kilo po praeitą savaitę įvykusios pražūtingos apsiausties, kuri truko 16 valandų ir per kurią žuvo M.H.Monisas bei du jo įkaitai. Naujojo Pietų Velso generalinis prokuroras Bradas Hazzardas (Bredas Hazardas) pareikalavo, kad valstijos prokuratūros direktorius peržiūrėtų A.Droudis bylą.

Vyriausiasis teisėjas Graeme'as Hensonas (Grejemas Hensonas) sakė Sidnėjaus teismui, kad A.Droudis kelia „nepriimtiną riziką“ bendruomenei, atsižvelgiant į jos ankstesnį teistumą ir kaltinimų pobūdį.

„Argumentai prieš kaltinamąją yra tvirtesni negu buvo prieš 12 mėnesių“, – G.Hensonas sakė teismui, pridūręs, kad rizika negali būti sumažinta nustatant papildomų paleidimo sąlygų.

Teisėjas atšaukė sprendimą paleisti A.Droudis, o ta moteris buvo nedelsiant areštuota.

A.Droudis kartu su M.H.Monisu 2013 metais taip pat buvo pripažinti kaltais dėl to, kad prieš septynerius metus siuntinėjo įžeidžiamus laiškus per misijas užsienyje žuvusių Australijos karių šeimoms.

Teisėjas, pernai gruodį nurodęs paleisti už užstatą dėl buvusios žmonos žmogžudystės apkaltintą M.H.Monisą, taip pat tą vyrą keliose bylose gynę advokatai sulaukė grasinimų mirtimi.

Antradienį Sidnėjuje bus surengtos atskiros gedulingos pamaldos už įkaitų dramos kavinėje „Lindt“ aukas: 34 metų Tori Johnsoną (Torį Džonsoną) ir 38 metų Katriną Dawson (Katriną Doson).

Be to, buvo nurodyta, kad Irane gimusio užpuoliko palaikai po skrodimo pirmadienį bus atiduoti jo šeimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių