Miškų gaisrus Latvijoje sukėlė padegimai?

  • Teksto dydis:

Nors miško gaisrai Latvijos vakarinėje Valdgalės apskrityje, kaip manoma, prasidėjo durpių kasybos bendrovės „Pindstrup Latvia“ teritorijoje, buvo nustatyta keletas padegimo atvejų už įmonės teritorijos ribų, antradienį interviu Latvijos televizijai teigė vidaus reikalų ministras Rihardas Kozlovskis.

Politikas sakė, kad tyrimas dėl Valdgalės miškų ir durpynų gaisrų šiuo metu nepateikė jokios naujos reikšmingos informacijos, o vėlesnė analizė užims nemažai laiko, nes reikės atlikti techninius vertinimus. Tačiau pagrindinė teorija – kad gaisras prasidėjo „Pindstrup Latvia“ teritorijoje.

„Tuo tarpu kitas atvejis, už (šios įmonės) teritorijos, neabejotinai buvo tyčinis padegimas. Buvo padegta septyniose vietose“, – sakė vidaus reikalų ministras ir pridūrė, kad kažkas sąmoningai norėjo sukelti gaisrą septynių kilometrų ilgio teritorijoje.

Šiuo metu padegimo atvejį tiria valstybinė policija.

Valdgalės gaisras prasidėjo durpyne liepos 17-ąją vakare ir vėliau išplito į netoliese esantį mišką. Durpės ten tebesmilksta, todėl teritoriją vis dar stebi ugniagesiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir vėl tie 'atbėgėliai'?.. suderintas vasarinis džihado puolimas?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių