LFF I lyga: „Lietava“ įtvirtino lyderės pozicijas

  • Teksto dydis:

LFF I lygos antrasis ratas įgauna pagreitį. Pirmajame rate išvydome daug gražaus futbolo ir netikėtų rezultatų, o grįžusios po pertraukos ekipos vis nuožmiau siekia aukščiausių rezultatų.

Kiek apmaudų pralaimėjimą devynioliktajame ture patyrė „Šilutės" futbolininkai, kurie įtemptoje kovoje nesugebėjo išsaugoti savo pranašumo bei per penkias rungtynių minutes praleido du varžovų įvarčius, kurie ir nulėmė rungtynių baigtį. Daug susikurtų progų puolime nepavyko išnaudoti ir „Bangos" futbolininkams, kurie patyrė pirmąją šio sezono nesėkmę namuose.

„Auska" Tauragėje sugrįžo į pergalių kelią. Rungtynėse tarp Tauragės ir Alytaus ekipų netrūko aistrų, pavojingų momentų bei brutalios kovos. Rungtynių arbitras siekdamas kiek apmalšinti sukilusias žaidėjų emocijas buvo priverstas parodyti net tris raudonas korteles. Visgi net ir mažumoje žaidusių ekipų mače pavojingų momentų netrūko iki rungtynių pabaigos.

Pirmajame kėlinyje pirmavęs „Tauras" sugrįžus po pertraukos savo pranašumo neišsaugojo, net ir drausmingai žaidę gynyboje Tauragės futbolininkai praleido tris alytiškių smūgius, kurie svečių vienuolikei leido sugrįžti į pergalių kelią.

Išlieka geriausiųjų trejetuke. Kelmės „Kražantės" ir „Palangos" susitikime užfiksuota palangiškių pergalė, kurie varžovus rungtynėse nubaudė trimis įvarčiais - 3:1. Kelmės futbolininkams varžovų gynybos pralaužti nesisekė, tik antrajame kėlinyje 11 m baudinio metu rezultatą kiek sušvelninti pavyko Andriui Viktoravičiui.

Nors „Palangos" vienuolikė pirmajame rate pasiekto rezultato ir nepagerino, kuomet namų aikštėje kelmiškių vartus suvarpė net septyniais įvarčiais (7:1), tačiau pasiekta pergalė bei trys taškai leido išsilaikyti turnyrinės lentelės viršuje.

Nervų karas ir H. Vaineikio debiutas Trakuose. Nemažą nuoskaudą išvykoje patyrė „Šilutės" vienuolikė, nors rungtynių metu ekipos pademonstravo tikrai gražų futbolą bei sirgaliams leido pasidžiaugti itin permaininga ir įdomia kova. Kaip sako patys ekipų vadovai, tai buvo tikras nervų karas jiems patiems.

Komandos žaidė koja kojon, rungtynių pabaigoje į priekį išsiveržė „Šilutė". Deja, nors pergalė buvo labai arti, o greičiausiai ir patys šilutiškiai ja tikėjo, per penkias rungtynių minutes „Trakų-2" kariai svečių vartus šturmavo net du kartus. Įvartį ekipai pelnė debiutavęs Haroldas Vaineiki, kuris, ko gero, šių rungtynių ilgai neužmirš. Pasibaigus rungtynių laikui trakiškiai šventė paskutinėmis minutėmis išplėštą pergalę.

„Panevėžio" triumfas Telšiuose. Devynioliktajame ture panevėžiečiai didelio vargo kovoje su „Džiugo" vienuolike neturėjo, svečiuose jie įveikė varžovus - 5:1.

Rungtynėse pirmu smuiku griežė Povilas Lukšys, kuris pasižymėjo dubliu, o jam puikiai talkino Mantas Savėnas, kuris mačo metu pademonstravo meistriškumą atlikęs du rezultatyvius perdavimus bei uždirbdamas 11 metrų baudinį, kurį sėkmingai realizavo Jonas Skinderis. Nors pirmajame kėlinyje „Džiugo" futbolininkai gana sėkmingai žaidė gynyboje, tačiau antroje rungtynių dalyje spaudimo atlaikyti nepavyko.

Įtvirtino lyderės pozicijas. Jonavos „Lietava" neturėjo didesnio vargo su atsinaujinusia Vilniaus MRU vienuolike, kurią palaužė rezultatu 4:1. Įdomu tai, kad jonaviškiai buvo viena iš nedaugelio ekipų, kuri per pertrauką po pirmosios sezono dalies neatnaujino savo ekipos sudėties.

MRU naujokai, kol kas, dar nespėjo apšilti kojų ir pergalės iškovoti nepadėjo. Tuo tarpu „Lietava" rungtyniavo draugiškai dalindamiesi kamuoliu, kas lėmė, jog net keturi skirtingi žaidėjai pasižymėjo įvarčiais.

Trys įvarčiai ir trys taškai kišenėje. Atrodo, kad Radviliškio „Lokomotyvo" vienuolikė po pertraukos grįžo kupina jėgų. Devyniolikto turo susitikime radviliškiečiai 3:0 palaužė Pakruojo „Kruojos-2" klubą ir savo taškų bagažą papildė su niekuo nesidalinę taškais.

„Lokomotyvo" gretose įvarčiais pasižymėjo naudingiausi komandos žaidėjai - Edgaras Stankevičius bei Marius Ligeika, dar vieną tikslų smūgį pridėjo Nikolajus Misiukas. „Kruojos-2" puolimas ir toliau stringa.

Neišnaudotų progų virtinė. Itin apmaudų pralaimėjimą devynioliktajame ture patyrė Gargždų „Banga", kuri rungtynių metu neišnaudojo itin daug susikurtų progų puolime. Tuo tarpu Kėdainių „Nevėžiui" pavyko pelnyti du įvarčius ir išplėšti pergalę rezultatu 2:0.

Pirmasis, iškart po ilgosios pertraukos, kėdainiškių gretose pasižymėjo naujokas Alison E Silva, o vėliau jo pavyzdžiu pasekė ir vienas komandos lyderių Aivaras Lyberis, kurio įvartis įtvirtino „Nevėžio" pergalę svečiuose. Įdomu tai, kad tai buvo pirmoji „Bangos" nesėkmė šiame sezone I lygoje, kurią gargždiškiai patyrė namuose.

Triukšmingai atšvęsta pergalė. Itin džiaugsmingai pergalę rezultatu 1:0 prieš Kretingos „Miniją" paminėjo FBK „Kauno" futbolininkai. Jau tampa tradicija, kad kauniečiai po laimėtų rungtynių nusifilmuoja šokdami pergalės šokį, kurio vaizdo įrašu socialiniuose tinkluose pasidalina su ekipos gerbėjais.

„Kauno" gretose ir vėl pirmuoju smuiku griežė legionierius Josuetlas Hernandezas Rea, būtent kurio įvartis ir atnešė pergalę laikinosios sostinės klubui. „Minijai" pergalių serijos pratęsti nepavyko bei teko antrą kartą šiame sezone pripažinti kauniečių pranašumą.

Fantastiškas naujoko debiutas. Devynioliktąjį turą baigė itin atkaklus mūšis Kazlų Rūdoje tarp vietos „Šilo" ir Vilniaus „Žalgirio B" vienuolikių. Greitą įvartį pelnę šeimininkai savo persvaros išsaugoti nesugebėjo, o jaunieji žalgiriečiai mačo pabaigoje pademonstravo jaunatvišką maksimalizmą bei pelnę du įvarčius per tris minutes šventė pergalę.

Vilniečių šturmą pirmasis pradėjo Danielis Romanovskis, o pergalingą įvartį pelnė puikiai komandoje debiutavęs brazilas Eliandro Gonzaga, kuris ne tik stebino dinamišku žaidimu, bet ir puolimo galimybėmis.

Rezultatyviausi pirmanybių žaidėjai

1. Laurynas Stonkus („Lietava") - 17 įvarčių

2. Julius Momkus („Žalgiris B") - 16

3-4. Maksim Lukaševič („Šilutė") / Povilas Lukšys („Panevėžys") - 15

5. Daniel Romanovskij („Žalgiris B") - 14

6. Alison Pierre Moreira E Silva („Nevėžis") - 12



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių