„Top Gear“ kišenes „Tesla“ pakratys teisme

Anot JAV elektromobilių gamintojų „Tesla Motors“, visame pasaulyje žiūrima BBC laida „Top Gear“ melagingais teiginiais apšmeižė jų kompaniją, rašo „Bloomberg“.

Per „Top Gear“ laidą buvo parodytas siužetas, neva elektromobiliui „Tesla Roadster“ pernelyg greitai baigiasi energija. Anot automobilio gamintojų, šis epizodas buvo surežisuotas.

„Nors jis yra „bibliškai greitas“ ir pirmasis elektrinis automobilis, kurį norėtumėte įsigyti, „Tesla Radsterio“ nuvažiuojamas atstumas yra ribotas“, - 2008 metų  gruodį „Top Gear“ siužete teigė laidos vedėjas Jeremy Clarksonas.

„Tesla Motors“ teigė, kad su „Roadster“ elektromobiliu galima nuvažiuoti 200 mylių (320 km), mūsų trasoje automobilio energija išseko po 55 mylių (88 km), - pridūrė „Top Gear“ laidos vedėjas. 

Anot elektromobilio gamintojų, laidoje aiškiai matoma, kaip automobilis nustumiamas į angarą ir suvaidinama, kad jo energija išseko, nors baterijų veikimo trukmė negalėjo baigtis. 

Pasak „Teslos Motors“, teiginys, esą elektromobilis po nuvažiuotų 55 mylių jau sustoja, yra tikras šmeižtas. 

„Tokiu siužetu „Top Gear“ laidos kūrybinė grupė atbaido potencialius „Tesla Roadster“ pirkėjus“, - pridurė elektromobilio gamintojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xixi

xixi  portretas
Amerikajozai neisikerta nors anglakalbiai rodos, kad top gear nera reklamine laida, pramogine ja ziuri anglijoje australijoje net nevairuojancios namu seimininkes, vot tupicos?

mda

mda portretas
man cia labiau panasu i bandyma per skandala pasireklamuoti. Taip pat americosu gamintojai neivertino kad tesla buvo bandoma anglijoje kur del salto klimato bateriju tarnavimo laikas mazeja kone dvigubai. Trecia anglu ir amerikieciu ikrovos tinklai skiriasi. Amerikieciai naudoja 110V/60Hz o anglai 220V/50Hz taigi gal tiesiog netinkamai pasikrove akumai. Zodziu kad netektu primoketi dar TopGearui...

kazin

kazin portretas
idomu kodel tik dabar padave i teisma kai jau praejo 3 metai, gal pinigu teslai pritruko
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių