Ministras L. Kukuraitis siūlo nemokėti pensijų visų mirusių pensininkų paveldėtojams

  • Teksto dydis:

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas Stasys Jakeliūnas gruodį BNS teigė, kad pensijų kompensavimas paveldėtojams būtų „socialiai ir moraliai teisingas“, o pinigai, anot jo, galėtų būti išmokėti jau šių metų antroje pusėje.

Ministrų kabinetas trečiadienį svarstys ministerijos siūlymą nepritarti tokias išmokas numatančioms Seimo narių pateiktoms Valstybinių socialinio draudimo senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų kompensavimo įstatymų pataisoms.

Ministerijos teigimu, asmuo, kuris mirė iki 2014 metų gegužės 22 dienos, kai įsigaliojo įstatymas, dar neturėjo teisės gauti kompensaciją - Konstitucinis Teismas pripažino, kad pensijų sumažinimas neprieštaravo Konstitucijai.

„Asmenų lūkesčiai iki tol, kol Seimas nenustatė pensijų kompensavimo tvarkos, vertinami kaip neapibrėžti, orientuoti į tai, kas ateityje įstatymu galėtų būti nustatyta, todėl neturi būti paveldimi“, - rašoma dokumente.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skaičiavimu, jei būtų nutarta išmokėti kompensacijas, tam reikėtų apie 29 mln. eurų, jas galėtų gauti apie 167 tūkst. žmonių - tiek jų mirė iki 2014 metų gegužės 22 dienos, kai įsigaliojo įstatymas dėl kompensacijų.

Ankstesnė valdžia, motyvuodama lėšų stygiumi ir finansine drausme, nesutiko kompensuoti iki 2014 metų gegužės mirusių pensininkų sumažintų pensijų.

Gelbėdamas finansinėje duobėje esančią „Sodrą“, Seimas 2010-2011 metais buvo „apkarpęs“ daugelį pensijų ir įvairių socialinių išmokų. Per krizę sumažintos pensijos pradėtos kompensuoti ketvirtąjį 2014 metų ketvirtį ir paskutinės išmokos bus išmokėtos iki šių metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Swedbankas negrazina pensijinio fondo lėšas mirusiojo tėvui, nes mirusysis paskutinius tris men buvo isiregistraves iš Lietuvos, todel duosim i teismą Swedbanka

kokia kurva

kokia  kurva portretas
ta Kukurpirdy su akiniais ministeriu pastate ????

Anonimas

Anonimas portretas
Gal seimunams IR ministrams nemoketi slgu ,o laukti ,kol numirs?
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių